
Στόχος βομβιστικής επίθεσης η αμερικανική δύναμη στο κεντρικό Αφγανιστάν
Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους σε περιοχή του κεντρικού Αφγανιστάν. Εξτρεμιστές επιτέθηκαν εν συνεχεία κατά των στρατιωτών με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες.
51
Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από έκρηξη βόμβας κατά τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής τους σε περιοχή του κεντρικού Αφγανιστάν.
Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Ντιχραγιούντ της επαρχίας Ουρουζγκάν την ώρα που οι στρατιώτες περιπολούσαν με τεθωρακισμένο όχημα Humvee.
Λίγο μετά την έκρηξη εξτρεμιστές επιτέθηκαν κατά των στρατιωτών με πυροβόλα όπλων και χειροβομβίδες. Ο στρατός ανταπάντησε καλώντας για ενισχύσεις ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.
«Αυτή είναι μία θλιβερή και τραγική ημέρα για όλους μας» δήλωσε ο ταξίαρχος Τζον Στέρλινγκ.
Η βομβιστική επίθεση ανεβάζει σε 214 τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν σκοτωθεί εντός και γύρω από το Αφγανιστάν από την εισβολή του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Αστήρικτη η επίθεση στον Τσίπρα», λέει ο Σαουλίδης της ΕΛΑΣ – «Είμαστε η κυβερνώσα αριστερά, ‘τουρλουμπούκι’ είναι η πολιτική ΝΔ»
- Χαλκίδα: Μεγάλη φωτιά – Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα
- Μαρούσι: «Αν ήμουν όρθιος τα σίδερα θα είχαν μπει στο κεφάλι μου»
- «Νέος προπονητής της Εθνικής Γερμανίας ο Κλοπ – Αποδέχθηκε την πρόταση» (pic)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [05.07 – 11.07.2026]
- Έληξε ο συναγερμός για το ύποπτο αντικείμενο στη βασιλίσσης Σοφίας

