
Έριξε τα… τείχη η Κύπρος και υποδέχθηκε τον Μάρκο Παγδατή
Η Κύπρος έριξε τα... τείχη και υποδέχθηκε τον Μάρκο Παγδατή, που δόξασε τον ελληνισμό κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Australian Open. Την Κυριακή, ο ταλαντούχος τενίστας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.
66
Η Κύπρος έριξε τα… τείχη και υποδέχθηκε τον Μάρκο Παγδατή, που δόξασε τον ελληνισμό κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Australian Open, στον ανεπανάληπτο τελικό κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ.
Πλήθος κόσμου περίμενε τον 20χρονο τενίστα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κρατώντας κυπριακές και ελληνικές σημαίες.
Το αεροσκάφος «Κερύνεια» των Κυπριακών Αερογραμμών, με το οποίο ταξίδεψε ο Παγδατής από το Λονδίνο, πέρασε κατά την προσγείωση του μέσα από υδάτινη αψίδα, την οποία δημιούργησαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .
Στη σκάλα του αεροσκάφους, ο Μάρκος Παγδατής εμφανίστηκε κρατώντας στα χέρια τον ασημένιο δίσκο, τρόπαιο του Όπεν της Μελβούρνης.
Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πέσει στη θερμή αγκαλιά των γονιών του, ενώ παιδιά του πρόσφεραν λουλούδια.
Σε σύντομη τελετή στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου υποδέχτηκαν τον Μάρκο Παγδατή ο υπουργός Παιδείας Πεύκιος Γεωργιάδης, εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Φίλιος Χριστοδούλου, ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Τίτος Χριστοφίδης, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Κίκης Λαζαρίδης, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Μωϋσέως και εκπρόσωπος του μητροπολίτη Κιτίου και άλλοι επίσημοι.
Ο υπουργός Παιδείας, Πεύκιος Γεωργιάδης, συγχάρηκε τον Παγδατή και τόνισε ότι έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου παγκοσμίως. Ο υπουργός Παιδείας ευχήθηκε στον Κύπριο αντισφαιριστή να «γίνει ο βασιλιάς του τένις σε όλο τον κόσμο».
Με δάκρυα στα μάτια, ο Μάρκος εξέφρασε τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του, που βρίσκεται στην Κύπρο.
Ευχαρίστησε τους γονείς του και όλο τον κυπριακό λαό για τη συμπαράσταση, που του πρόσφεραν. Είπε ότι η ήττα στον τελικό του Australian Open ήταν ατυχία, αλλά και μια μεγάλη εμπειρία, και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του.
Από το αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Παγδατής αναχώρησε με μεγάλη αυτοκινητοπομπή για τη Λεμεσό, όπου είναι το πατρικό του σπίτι.
Ο δήμος Λεμεσού του απένειμε το Χρυσό μετάλλιο και Τιμητικό Πάπυρο, ενώ θα δώσει το όνομά του σε οδό της πόλης. Ο δήμαρχος, Δημήτρης Κοντίδης τον αποκάλεσε ήρωα και άξιο τέκνο της Λεμεσού.
Προσέθεσε ότι οι διαδοχικές επιτυχίες του Μάρκου τον κατέστησαν πρεσβευτή της Κύπρου σε όλο τον κόσμο και ο άθλος του, έχει γραφεί με χρυσά γράμματα στο διεθνή αθλητικό χάρτη.
Την Κυριακή, ο ταλαντούχος τενίστας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο και θα τιμηθεί από την Ομοσπονδία τέννις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στη φυλακή μετά την απολογία του ο 89χρονος – Τι υποστήριξε
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ανανέωσε ως το 2031 ο Κόμπι Μέινου
- Η Betsson εντείνει την δράση της κατά του bullying
- Φως στο Τούνελ: Δύο ανεξιχνίαστα μυστήρια που ζητούν απαντήσεις
- Θεσσαλονίκη: Μαθητής έσωσε με λαβή χάιμλιχ γυναίκα που πνιγόταν τρώγοντας γαρίδα
- Το μοντέλο της JTI στην Ελλάδα: Επενδύσεις στην ακριτική περιφέρεια με διεθνή αντίκτυπο


