
Φωτιά στα προημιτελικά του Κυπέλλου μετά το 1-1 του Ολυμπιακού με την Ξάνθη
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την απουσία του κόσμου του από το «Καραϊσκάκη», παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Αποτέλεσμα που ευνοεί την ομάδα της Θράκης - εν όψει της ρεβάνς στην έδρα της.
66
Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την απουσία του κόσμου του από το «Καραϊσκάκη», παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Ξάνθη στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας.
Αποτέλεσμα που ευνοεί την ομάδα της Θράκης – εν όψει της ρεβάνς στην έδρα της στις 9 Φεβρουαρίου- που αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά δύσκολος αντίπαλος για τους «ερυθρόλευκους».
Το σκορ άνοιξε ο Ριβάλντο στο 20 με απευθείας χτύπημα φάουλ και ισοφάρισε ο Λαμπριάκος στο 86.
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
9. Νίκη Βόλου – ΑΕΚ 7 Φεβρουαρίου (ρεβάνς 21 Φεβρουαρίου)
10. Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-1 (9 Φεβρουαρίου)
11. Εθνικός Αστέρας – Αγροτικός Αστέρας 1-1 (8 Φεβρουαρίου)
12. Λάρισα – Ακράτητος 1-0 (7 Φεβρουαρίου)
Ημιτελικοί
(Α αγώνες 21-22 Μαρτίου – ρεβάνς 11-12 Απριλίου 2006)
Νικητής 9-Νικητής 11
Νικητής 10-Νικητής 12
Ολυμπιακός – Ξάνθη 1-1
Ο Ολυμπιακός, με δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του (Γεωργάτος αντί Μπουλούτ, Μάριτς αντί Καφέ), επιδίωξε από την αρχή του αγώνα να επιβάλει το ρυθμό του.
Μόλις στο 3 Μπαμπανγκίντα και Κωνσταντίνου απέτυχαν από κοντά να εκμεταλλευτούν την μπαλιά του Τζόρτζεβιτς.
Η υπεροχή των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 20, όταν ο Ριβάλντο εκτέλεσε με τον… γνωστό του εύστοχο τρόπο το φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Πιζανόφσκι.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα, όμως μειώθηκαν οι επισκέψεις του στην περιοχή της Ξάνθης.
Από τη δική της πλευρά η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη επέλεξε έναν αμυντικό τρόπο παιχνιδιού και μόνο μια φορά φάνηκε απειλητική, στο 42, όταν ο Μπαϊκαρά μπήκε στην περιοχή και σούταρε, για να αποκρούσει ο Νικοπολίδης.
Στο ίδιο μοτίβο εξελίχθηκε και το β ημίχρονο. Εδαφική υπεροχή του Ολυμπιακού αλλά χωρίς «εκρήξεις», και σφιχτή αμυντική λειτουργία της Ξάνθης, που προσπαθούσε να βγει μπροστά με αντεπιθέσεις.
Στο 55 ο Γεωργάτος γύρισε από αριστερά και ο Τζόρτζεβιτς σούταρε, με τους αμυντικούς της Ξάνθης να σταματούν την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και τον Στολτίδη να αποτυγχάνει από κοντά να τη στείλει στη δίχτυα.
Στο 62 ο Λαμπριάκος δεν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Νικοπολίδη (πήγε να ντριπλάρει μέσα στην περιοχή), ενώ στο κόρνερ που εκτελέστηκε ο διεθνής τερματοφύλακας απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Τοροσίδη.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Ξάνθη βγήκε πιο μπροστά και περιόρισε αισθητά τις επιθετικές πρωτοβουλίες του Ολυμπιακού.
Πίεσε για την ισοφάριση και το κατάφερε στο 86, όταν ο Κιντάνα σέντραρε από δεξιά και ο Λαμπριάκος με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Μάλιστα στο 90 ο Μάνσο, έχασε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, καθώς μπήκε από δεξιά, αλλά γύρισε την μπάλα παράλληλα με την άδεια εστία του Ολυμπιακού, χωρίς να ακολουθεί συμπαίκτης του. Ετσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Ξάνθης.
Διαιτητής: Τσίκινης (Μεσσηνίας)
Κίτρινες: Στολτίδης, Γεωργάτος – Μπάρκογλου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος (74 Πατσατζόγλου), Γεωργάτος, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Μπαμπανγκίντα (63 Οκκάς), Μάριτς (89 Καστίγιο), Κωνσταντίνου, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς
ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Τοροσίδης, Παπαδημητρίου, Ζουέλα, Σίκοφ, Αντζας, Γαρπόζης, Μπαϊκαρά (66 Τσικίνιο), Φλίσκας (79 Κιντάνα), Λαμπριάκος, Μπάρκουγλου (56 Μάνσο)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Να γελάσω ή να κλάψω»: Η τραγικωμωδία επιστρέφει στην εποχή μας και την περιγράφει όπως της πρέπει
- Από όνειρο, εφιάλτης: Όταν οι διακοπές μας κουράζουν
- Τα «κρυφά διαμάντια» της Ευρώπης που αναμένεται να γίνουν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών του 2026
- Θα την «ακούσει» η 7η Τέχνη: Πότε κυκλοφορεί η βιογραφική ταινία του Snoop Dogg;
- Ακρίβεια: Μια κοινωνία υπό παρατεταμένη οικονομική πίεση
- Καύσιμα: Οι ανατιμήσεις «έφαγαν» την επιδότηση – Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη




