«Τσιμπημένες» οι τιμές των οπωροκηπευτικών στις λαϊκές αγορές
Ελλείψεις και αυξήσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά των οπωροκηπευτικών λόγω κακοκαιρίας. Οι έμποροι προειδοποιούν για ελλείψεις εξαιτίας της δυσκολίας μεταφοράς των προϊόντων αλλά και των καταστροφών σε αρκετές καλλιέργειες σε όλη τη χώρα.
38
Ελλείψεις, αλλά και αυξήσεις στο όνομα της κακοκαιρίας σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην αγορά των οπωροκηπευτικών. Όπως λένε οι έμποροι, εάν συνεχιστεί η κακοκαιρία αναμένεται να σημειωθούν και σημαντικές ελλείψεις εξαιτίας της δυσκολίας μεταφοράς των προϊόντων αλλά και των καταστροφών που έχουν υποστεί αρκετές καλλιέργειες σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, λίγες ήταν η λαϊκές αγορές που λειτούργησαν την Τετάρτη στην Αθήνα και τις μεγαλύτερες αυξήσεις παρουσίασαν οι τιμές στα κηπευτικά υπαίθριων καλλιεργειών.
Στην Κεντρική Αγορά της Θεσσαλονίκης οι τιμές χονδρικής των περισσότερων λαχανικών παρουσίασαν αυξήσεις που φτάνουν έως και το 116,67% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ στις λιανικές τιμές σε λαϊκές αγορές και οπωροπωλεία οι αυξήσεις ξεπέρασαν το 30%.
Υψηλότερες ήταν οι τιμές σε οπωροπωλεία και σούπερ μάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ελλείψεις εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των φορτηγών μεταφοράς σε πολλές περιοχές της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Σύμφωνα με εκπρόσωπους του ΕΛΓΑ, έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές καλλιέργειες σιτηρών στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, χωρίς ακόμα να μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών. Καταστροφές λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού υπάρχουν και σε καλλιέργειες εσπεριδοειδών στην Αρτα, την Αργολίδα και την Ηλεία, καθώς και σε καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών στην Ηλεία, την Κατερίνη και την Έδεσσα.
Κυβέρνηση: Ενισχύονται οι έλεγχοι
Με εγκύκλιό του το υπουργείο Ανάπτυξης υποδεικνύει σε όλες τις νομαρχίες της χώρας να παρακολουθούν στενά την αγορά των οπωροκηπευτικών.
Σε ερώτηση περί του κύματος κερδοσκοπίας που παρατηρείται, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος είπε την Πέμπτη ότι το υπουργείο Ανάπτυξης «έχει ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που βρίσκονται σε συνεχή δράση».
«Οι μηχανισμοί λειτουργούν πολύ καλά, αλλά λόγω των ασυνήθιστων ημερών που ζήσαμε και των προβλημάτων στη συγκομιδή και τη μεταφορά προϊόντων, μπορεί να υπάρχουν ελλείψεις στην τροφοδοσία της αγοράς και εύλογα μπορεί να υπάρξουν διακυμάνσεις στις τιμές. Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί» σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442