Θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια επαναφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ
Επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς, εν μέσω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της χώρας, η διοίκηση της ΔΕΗ έθεσε εκ νέου την πρόταση για σύνδεση των τιμολογίων με την τιμή του πετρελαίου.
28
Επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς, εν μέσω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της χώρας, η διοίκηση της ΔΕΗ έθεσε εκ νέου την πρόταση για σύνδεση των τιμολογίων με την τιμή του πετρελαίου.
«Oι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ πρέπει να ακολουθούν την τιμή του πετρελαίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Δημήτρης Μανιατάκης, για να προσθέσει ότι «το 60%-65% των καταναλωτών πληρώνει πάγιο μόλις μισό ευρώ. Εγώ θεωρώ ότι είναι λίγο».
Μία ημέρα νωρίτερα, ο γενικός διευθυντής Oικονομικών Υπηρεσιών της επιχείρησης, Γρηγόρης Αναστασιάδης, είχε δηλώσει στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας στο ΣΜΕΧΑ ότι γίνονται συνεχείς παραστάσεις προς το υπουργείο Ανάπτυξης για να καθιερωθεί αυτόματος μηχανισμός αυξήσεων στα τιμολόγια, ανάλογα με τη διακύμανση των τιμών των καυσίμων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
Η κυβέρνηση, παρ ότι αναγνωρίζει ότι η στιγμή δεν προσφέρεται για ένα τέτοιο θέμα, εντούτοις δεν το απέκλεισε. «Δεν είναι ώρα για να κουβεντιάσουμε αυτό το θέμα», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
«Ενώ ο χιονιάς παγώνει τον κρατικό μηχανισμό και τον οικογενειακό προϋπολογισμό (…) η ΔΕΗ ανακοινώνει αύξηση στα τιμολόγια, ο αρμόδιος υπουργός τη μεταθέτει σε μελλοντικό χρόνο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλείνει το θέμα», ήταν η απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου εκ μέρους του ΠΑΣOΚ.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, λόγος γίνεται για αυξήσεις στο ρεύμα της τάξης του 8% σε δύο δόσεις αλλά νωρίτερα, δηλαδή το Μάρτιο, αντί το Σεπτέμβριο που έγιναν πέρυσι.
Σημειώνεται ότι ο γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών της επιχείρησης απέκλεισε το ενδεχόμενο διανομής προμερίσματος και προέβλεψε πως το μέρισμα του 2005 θα είναι χαμηλότερο του 2004 αλλά δεν θα πέσει κάτω από τα 0,50 ευρώ.
Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε ακόμη ότι κάθε χρόνο η ΔΕΗ έχει απώλειες 250 εκατ. ευρώ από τις κοστοβόρες υπηρεσίες προς τα νησιά, ενώ από τα χαμηλά τιμολόγια προς τους αγρότες οι απώλειες ανέρχονται σε 50-70 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442