
Κάστρο κατά Μπους σε μια από τις ογκωδέστερες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Κούβα
Μία από τις μεγαλύτερες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αβάνας. Περίπου 1,4 εκατομμύριo Κουβανοί συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Μαλεκόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμερικανού προέδρου. Ομιλητής ο Φιντέλ Κάστρο.
30
Μία από τις μεγαλύτερες αντιαμερικανικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο κέντρο της Αβάνας. Περίπου 1,4 εκατομμύριo Κουβανοί συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Μαλεκόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμερικανού προέδρου. Ομιλητής ο Φιντέλ Κάστρο.
Αφορμή για τη διαδήλωση, η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προβάλει συνθήματα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κτίριο της αμερικανικής αποστολής στο κέντρο της Αβάνας.
Μεταξύ των μηνυμάτων ήταν και φράσεις υπέρ της δημοκρατίας και της ελευθερίας που είχαν διατυπωθεί από ηγέτες όπως ο Μαχάτμα Γκάντι, ο Αβραάμ Λίνκολν και ο Λεχ Βαλέσα.
«Κανένας ηγέτης δεν είναι σε θέση να κυβερνά αν δεν έχει τη συγκατάθεση των άλλων πολιτών» ήταν ένα από τα μηνύματα. Τη φράση αυτή είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν.
Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Κούβας, καθώς και αφίσες στις οποίες ο Τζορτζ Ο. Μπους εμφανιζόταν με τη μορφή βρυκόλακα και τη φράση «Δολοφόνος».
«Τι γενναίες που είναι οι κατσαριδούλες! Είναι βέβαιο ότι ο μικρός Μπους τους έδωσε την εντολή!» είπε ο Φιντέλ Κάστρο στην ομιλία του, αναφερόμενος στο ποιος έδωσε την εντολή να προβληθούν αυτά τα μηνύματα.
Παράλληλα, μπροστά στο κτίριο της αμερικανικής αποστολής αναρτήθηκαν τεράστια πανό με φωτογραφίες από βασανισμούς Ιρακινών κρατουμένων στις φυλακές της Βαγδάτης: «Φασίστες Made in USA» έγραφε από κάτω.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας El Pais, στην προηγούμενη αντιαμερικανική διαδήλωση -στις 17 Μαΐου 2005- είχαν λάβει μέρος περίπου ένα εκατομμύριο Κουβανοί.
Όπως και τότε, όλες οι υπηρεσίες, εργοστάσια, σχολεία και πανεπιστήμια ήταν κλειστά προκειμένου να διευκολυνθούν οι Κουβανοί που ήθελαν να λάβουν μέρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συμμαχία δημοκρατίας, προοπτικής και ελπίδας από τις προοδευτικές δυνάμεις» τονίζουν Γλαβίνας – Μαρκογιαννάκη από τη Βαρκελώνη
- Άρης – Βόλος ΝΠΣ 3-2: «Ζωντανός» για την 5η θέση με μεγάλη ανατροπή
- Ουκρανία: 58χρονος από τη Μόσχα ο δράστης του μακελειού σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο – Διερευνάται ως «τρομοκρατική ενέργεια»
- Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση και εγκατάλειψη της 16χρονης στη Λιοσίων
- Πράσινο φως από τον Τραμπ σε ψυχεδελικές θεραπείες – Έμφαση στους βετεράνους πολέμου
- Εταιρείες στις ΗΠΑ περιορίζουν τις προσλήψεις λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης
