Συρία και Ιράν «δείχνει» ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας για την επίθεση στο Τελ Αβίβ
Η Συρία και το Ιράν κρύβονται πίσω από την επίθεση στο Τελ Αβίβ, δήλωσε την Παρασκευή ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας. «Έχουμε αποδείξεις ότι η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από το Ιράν και οι εντολές δόθηκαν από την Ισλαμική Τζιχάντ στη Δαμασκό» είπε.
30
Η Συρία και το Ιράν κρύβονται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ. «Έχουμε αποδείξεις ότι η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από το Ιράν και οι εντολές δόθηκαν από το γραφείο της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Δαμασκό» τόνισε ο Σαούλ Μοφάζ.
Μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο Μοφάζ έκανε λόγο για τον «άξονα του τρόμου», ο οποίος λειτουργεί μεταξύ Τεχεράνης και Δαμασκού.
«Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, βρίσκεται στη Δαμασκό για σύνοδο του τρόμου μαζί με τον Σύρο ομόλογό του» τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.
Η επίθεση στο Τελ Αβίβ ήταν η έκτη από το Φεβρουάριο του 2005, όταν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συμφώνησαν σε εκεχειρία. Η τελευταία επίθεση είχε γίνει στις 5 Δεκεμβρίου, σε εμπορικό κέντρο της πόλης Νετάνια, σκοτώνοντας πέντε άτομα και τραυματίζοντας περίπου 40.
Σημειώθηκε δε μία μόλις εβδομάδα πριν από τις παλαιστινιακές εκλογές και ενώ το Ισραήλ αντιμετωπίζει πολιτική αστάθεια, με τον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του εξαιτίας του εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Φόβοι για δεκάδες ψαράδες νεκρούς σε αντιτζιχαντιστικούς βομβαρδισμούς του Τσαντ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
- ΗΠΑ: Το τοπικό Κογκρέσο στην Οκλαχόμα απαγόρευσε τον γάμο ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442