Αιματηρά επεισόδια στην Ακτή του Ελεφαντοστού με τέσσερις νεκρούς
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης διαδηλωτών σε βάση του ΟΗΕ στην πόλη Γκουίγκλο της Ακτής του Ελεφαντοστού. Τα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη βάση μετά τα επεισόδια.
31
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης διαδηλωτών σε βάση του ΟΗΕ στην πόλη Γκουίγκλο της Ακτής του Ελεφαντοστού. Τα στρατεύματα των Ηνωμένων Εθνών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τη βάση μετά τα επεισόδια.
Οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ άνοιξαν πυρ για να αποκρούσουν την επίθεση των φιλοκυβερνητικών διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν για τρίτη ημέρα έξω από τη βάση των Ηνωμένων Εθνών.
Οι τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, όταν προσπάθησαν να εισβάλουν στη βάση της πόλης Γκουίγκλο (σε απόσταση περίπου 300 χλμ. από την Αμπιτζάν).
Η αφρικανική χώρα είναι ουσιαστικά χωρισμένη στα δύο, μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2002. Οι αντάρτες, που ελέγχουν το βόρειο τμήμα της Ακτής του Ελεφαντοστού, ισχυρίζονται ότι η χώρα είναι στο χείλος του εμφυλίου.
Οι περίπου 300 κυανόκρανοι από το Μπανγκλαντές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη βάση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη.
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν κάλεσε την κυβέρνηση του Λοράν Γκμπάγκμπο να σταματήσει την «ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των Ηνωμένων Εθνών».
Τέλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Γαλλίας ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στην Ακτή του Ελεφαντοστού για να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
- Οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας για τους Παλαιστίνιους – Τι προτείνει για τα έσοδα εκκαθάρισης
- Στην… πρέσα του ΟΠΕΚΕΠΕ και των υποκλοπών
- Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Η Ευρώπη δεν πρέπει να γονατίζει μπροστά στις ΗΠΑ»
- Ευρώπη: Η βίαιη ενηλικίωση των Βρυξελλών
- Από τον Έπσταϊν στον Diddy; Η Σάρα Φέργκιουσον στη σκιά των σεξουαλικών σκανδάλων
- Next please: Τα dating apps μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη μοναξιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442