26

Σημαντική χαρακτήρισε την διαφορά των εννέα βαθμών που έχει πλέον η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό ο Νίκολα Μάλμπασα. προσθέτοντας ότι οι παίκτες της «Ένωσης» έχουν ποιότητα και πίστη, χωρίς να αισθάνονται πίεση από τους φιλάθλους.

Ο Σέρβος αμυντικός της Ενωσης μίλησε στον δικτυακό τόπο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με την οποία συνεργάζεται η ΠΑΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Δεν μας επηρεάζει καθόλου το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Φυσικά, οι εννέα βαθμοί είναι σημαντική διαφορά από τον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχουν ακόμη πολλοί αγώνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

» Έχουμε αρκετούς εκτός έδρας αγώνες που είναι ιδιαίτερα δύσκολοι. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα μας.

» Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν την απαιτούμενη ποιότητα στο παιχνίδι τους, έχουμε όμως και την πίστη ότι μπορούμε μέχρι το τέλος να παλεύουμε για τη νίκη.

» Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήμασταν καλύτεροι και στα 90 λεπτά. Παίζαμε 45 λεπτά με έναν παίκτη λιγότερο, θέλαμε όμως πολύ τη νίκη και τα καταφέραμε. Θεωρώ λοιπόν ότι στην ΑΕΚ αυτά τα δύο δεν ξεχωρίζουν».

» Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι μπορεί να νιώθουν πίεση και άγχος. Εμείς όμως που είμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο νιώθουμε μόνο ότι θέλουμε να κερδίσουμε. Το πολύ θετικό για τους δικούς μας φιλάθλους είναι ότι ποτέ δεν μας έχουν μεταδώσει την πίεση.

» Συνεχώς μας στηρίζουν, πιστεύουν σε μας και στις προσπάθειες μας μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Έχουμε λοιπόν το καλώς εννοούμενο άγχος, που δεν καταστρέφει το παιχνίδι μας.

» Εμείς θέλουμε να νικήσουμε για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, στον πρόεδρο, στη διοίκηση, σε όσους βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό μας και μας στηρίζουν. Καταλαβαίνουν ότι παλεύουμε και μας βοηθούν».

Απουσίες στην προπόνηση

Ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, ο Βλάνταν Ιβιτς (έκανε θεραπεία για τον τραυματισμό στο γόνατο από τον αγώνα με τον Ατρόμητο) και ο Νίκολα Μάλμπασα, που έχει πρόβλημα με ένα δόντι, απουσίασαν από την προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη.

Παράλληλα, ο Μίλτος Σαπάνης ακολούθησε και ατομικό πρόγραμμα, όπως και ο Αγγελος Κομβολίδης (με έμφαση στην αποκατάσταση), ενώ από ίωση ταλαιπωρείται και ο Δημήτρης Κουτρουμάνος, που επίσης δεν γυμνάστηκε.

Οσον αφορά στο «μεταγραφικό μέτωπο», το κυρίαρχο στοιχείο στην «Ένωση» είναι η βεβαιότητα για την απόκτηση του Παντελή Καπετάνου με το κόστος της μεταγραφής να αγγίζει τις 400.000 ευρώ.

Ο νεαρός διεθνής -με την εθνική Ελπίδων- επιθετικός επανέλαβε και στην χθεσινή απολογία του στους διοικούντες τον Ηρακλή ότι θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, ενώ από τη διοίκηση του «γηραιού» διαρρέεται πως απομένουν λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Κλήση σε απολογία

Σε απολογία, για την Παρασκευή (09:30) κλήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ από το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΑΕ, για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ατρόμητο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει:

«Με την επίτευξη του νικητήριου τέρματος της εγκαλουμένης, στο 89 του αγώνα ο Αντώνης Μήνου με την ιδιότητα του διερμηνέα αλλοδαπού προπονητή κατά το φύλλο αγώνα, προκάλεσε και έβρισε τον βοηθό προπονητή της ΠΑΕ Ατρόμητος Απ. Αποστόλου και τον πάγκο αυτής κάνοντας σεξουαλικού περιεχομένου κινήσεις και μιλώντας χυδαία.

» Του επεισοδίου αυτού είχε προηγηθεί έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο αντρών Μήνου και Αποστόλου στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ο Μήνου πήγε να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή για επιθετικό φάουλ που είχε προηγηθεί της φάσης του πέναλτι του Ατρομήτου.

» Στη συνέχεια κατά την αποχώρηση των ομάδων οι Αποστόλου και Μήνου συνεπλάκησαν μεταξύ τους και ο Μήνου χειροδίκησε κατά του Αποστόλου, ο οποίος προηγουμένως είχε χειροδικήσει κατά του υπευθύνου ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ Γιάννη Καπογιάννη.

» Στο επεισόδιο μεταξύ Μήνου και Αποστόλου ενεπλάκη και ο προπονητής της ΑΕΚ Φ. Σάντος , ο οποίος με άγριες διαθέσεις επιτέθηκε κατά του Α. Αποστόλου το έπιασε από τον γιακά της φόρμας του και χειροδίκησε εναντίον του.

» Από το όλο επεισόδιο ο Α. Αποστόλου υπέστη όλως ελαφρά σωματική βλάβη ήτοι έφερε ένα πρήξιμο στο χείλος. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων».
Σχετικά με τον Ατρόμητο και τον βοηθό προπονητή Α. Αποστόλου, αναφέρονται τα εξής: «Στο 44 του αγώνα με την ΑΕΚ και με την επίτευξη τέρματος από την ομάδα τους, φίλαθλοι της εγκαλουμένης άναψαν ένα (1) βεγγαλικό χωρίς να το ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο.

» Κατά την αποχώρηση των ομάδων ο βοηθός προπονητή της εγκαλουμένης Α. Αποστόλου χειροδίκησε κατά του υπευθύνου ασφαλείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γ. Καπογιάννη.

» Στη συνέχεια και ενώ κατευθύνοντο προς την φυσούνα του γηπέδου, ο ως άνω εγκαλούμενος συνεπλάκη με τον διερμηνέα αλλοδαπού προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Α. Μήνου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ