Σε ελαφρά καταστολή ο Αριέλ Σαρόν, ενδέχεται να απαιτηθεί πολύμηνη νοσηλεία
Συγκρατημένοι οι θεράποντες ιατροί του Αριέλ Σαρόν, επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος για τη ζωή του δεν έχει εκλείψει και ίσως απαιτηθεί πολύμηνη νοσηλεία. Την ίδια ώρα, οι μετρήσεις δείχνουν θρίαμβο του Καντίμα στις εκλογές. Αποχωρούν οι υπουργοί του Λικούντ...
51
Συγκρατημένοι εμφανίστηκαν την Τετάρτη οι θεράποντες ιατροί του Αριέλ Σαρόν, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος για τη ζωή του δεν έχει εκλείψει και ίσως απαιτηθεί πολύμηνη νοσηλεία. Την ίδια ώρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν θρίαμβο για το Καντίμα στις εκλογές του Μαρτίου.
Ο 77χρονος Ισραηλινός πρωθυπουργός παραμένει σε ελαφρά καταστολή· οι γιατροί του νοσοκομείου Χαντάσα προειδοποιούν κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, σημειώνοντας πως παρά την περαιτέρω μικρή βελτίωση της κατάστασης της υγείας του ο Σαρόν δεν έχει ξεπεράσει απόλυτα τον κίνδυνο.
«Ο πρωθυπουργός μπορεί να πεθάνει σήμερα. Ο πρωθυπουργός μπορεί να επιστρέψει σε σχετικά φυσιολογική ζωή σε έξι μήνες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί αύριο» δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Χαντάσα Σλόμο Μορ-Γιόσεφ στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC News.
Νευροχειρουργοί συμπληρώνουν πως θα χρειαστούν μέρες έως ότου μπορέσουν να διακριβώσουν το μέγεθος του προβλήματος από την εγκεφαλική αιμορραγία της 4ης Ιανουαρίου. Το Reuters μεταδίδει πως ο Δρ. Ζ.Κοχέν ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα απαιτηθούν μήνες παραμονής του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο.
Παραιτούνται την Πέμπτη οι υπουργοί που προέρχονται από το Λικούντ
Τις παραιτήσεις τους αναμένεται να υποβάλουν την Πέμπτη τα τέσσερα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης που ανήκουν στο δεξιό κόμμα Λικούντ, σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση.
Το δεύτερο κανάλι της τηλεόρασης μεταδίδει πως ο ηγέτης του Λικούντ, Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του να παραιτηθούν, ενέργεια που αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, αλλά καθυστέρησε λόγω του σοβαρού εγκεφαλικού που υπέστη ο Αριέλ Σαρόν.
Ο Νετανιάχου έδωσε την εντολή παραίτησης στα τέσσερα στελέχη του κόμματός του, καθώς τα άλλα δύο μεγάλα ισραηλινά κόμματα- το Καντίμα και το Εργατικό- επανέλαβαν τις προεκλογικές εκστρατείες τους, που είχαν σταματήσει λόγω των προβλημάτων υγείας του Σαρόν.
Μετά την αναμενόμενη παραίτηση των υπουργών που προέρχονται από το Λικούντ, ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Εχούντ Ολμέρτ θα μείνει μόνο με έξι υπουργούς, που όλοι ανήκουν στο κόμμα Καντίμα, που ίδρυσε ο Αριέλ Σαρόν φεύγοντας από το Λικούντ.
Εν τω μεταξύ, στο «μέτωπο» της πολιτικής δημοσκοπήσεις των ισραηλινών εφημερίδων Haaretz και Maariv καταδεικνύουν πως το νεότευκτο κόμμα Καντίμα βρίσκεται καθ οδόν προς εκλογικό θρίαμβο στην αναμέτρηση του Μαρτίου.
Στην καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής, το νέο κόμμα αναμένεται να λάβει 44-45 έδρες στην Κνεσέτ υπό την καθοδήγηση του Εχούντ Ολμέρ, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα πρωθυπουργού λόγω της ασθένειας του Αριέλ Σαρόν.
Οι Εργατικοί υπό τον Αμίρ Πέρετζ λαμβάνουν μεταξύ 16 και 18 εδρών, με τον γενικό γραμματέα του κόμματος να αποδίδει τα υψηλά ποσοστά του Καντίμα σε ένδειξη λαϊκής συμπαράστασης προς τον Σαρόν, προβλέποντας πως η κατάσταση θα μεταβληθεί.
Τέλος, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων το συντηρητικό Λικούντ λαμβάνει υπό την ηγεσία του Μπέντζαμιν Νετανιάχου 13-15 έδρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία
- Πνιγμοί και ατυχήματα στη θάλασσα: Μειώθηκαν πολύ οι θάνατοι, όμως 4 παιδιά έχασαν τη ζωή τους – Τι πρέπει ακόμα να γίνει
- Τετραήμερη εργασία: Το «ιερό δισκοπότηρο» της σύγχρονης αγοράς εργασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442