Η Αργεντινή εκδίδει στο ICTY τον καταζητούμενο Σερβοβόσνιο στρατηγό Μίλαν Λούκιτς
Ενώπιον του ICTY οδηγείται ένας εκ των δέκα πλέον καταζητούμενων υπόπτων για εγκλήματα πουλέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο Σερβοβόσνιος στρατηγός Μίλαν Λούκιτς -καταδικασθείς ερήμην στη Σερβία- εκδίδεται από τη Δικαιοσύνη της Αργεντινής στη Χάγη.
51
Ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) οδηγείται ένας εκ των δέκα πλέον καταζητούμενων υπόπτων για εγκλήματα πουλέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο 38χρονος Σερβοβόσνιος στρατηγός Μίλαν Λούκιτς -καταδικασθείς ερήμην στη Σερβία- εκδίδεται από τη Δικαιοσύνη της Αργεντινής στη Χάγη.
Ο πρώην στρατηγός εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αργεντινή τον περασμένο Αύγουστο· κατηγορείται ότι με παραστρατιωτική ομάδα που είχε σχηματίσει έσπειρε τον τρόμο στους μουσουλμάνους του Βίζεγκραντ και συμμετείχε στη δολοφονία περισσότερων από 140 Βόσνιων σε δύο χωριστά περιστατικά.
Την έκδοση του Μίλαν Λούκις είχε ζητήσει και η σερβική Δικαιοσύνη, όμως ο Αργεντινός ομοσπονδιακός δικαστής Χόρχε Ούρσο δήλωσε ότι προτιμήθηκε η μεταφορά του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Δικαιοσύνης (ICTY) έναντι του Βελιγραδίου.
Λίγο μετά τη σύλληψή του στο Μπουένος Αιρες ο 38χρονος Λούκιτς είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να μεταβεί στη Χάγη για να αποδείξει, όπως υποστήριξε, την αθωότητά του. Είχε δηλώσει, επίσης, ότι φοβάται για τη ζωή του σε περίπτωση έκδοσης στο Βελιγράδι.
Σημειώνεται ότι ο πρώην στρατηγός έχει καταδικαστεί ερήμην στη Σερβία. Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2004 καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου, απαγωγές, βασανιστήρια και δολοφονίες 16 μουσουλμάνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442