Εμπιστεύεται την ΚΕΔ ο Γκαγκάτσης και υπόσχεται τη διατήρηση του καθεστώτος
Την εμπιστοσύνη του προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ προανήγγειλε την κατάργηση της κλήρωσης για τον ορισμό τους. «Όσο είμαι πρόεδρος, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς της διαιτησίας» τόνισε.
Την εμπιστοσύνη του προς την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ προανήγγειλε την κατάργηση της κλήρωσης για τον ορισμό τους.
«Όσο είμαι πρόεδρος, δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς της διαιτησίας» τόνισε στη συγκέντρωση των διαιτητών, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνδέσμου της Αθήνας.
Ειδικότερα ο Βασίλης Γκαγκάτσης είπε:
«Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α Εθνικής έγιναν διαιτητικά λάθη, όμως στον δεύτερο γύρο η διαιτησίες των αγώνων πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Ζητώ από εσάς να αντιμετωπίζετε όλες τις ομάδες με τον ίδιο τρόπο.
» Στέκομαι ιδιαίτερα στα πολλά λάθη των βοηθών και στις υψηλές βαθμολογίες που βάζουν στις εκθέσεις τους οι παρατηρητές, οι οποίοι οφείλουν να κρίνουν τους διαιτητές βάσει της εικόνας εντός του γηπέδου και όχι βάσει της εικόνας από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
» Θέλω να υπογραμμίσω ότι η Ομοσπονδία εμπιστεύεται απόλυτα την ΚΕΔ».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας προανήγγειλε την εφαρμογή του ορισμού αντί της κλήρωσης:
«Πιστεύω ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την κατάργηση της κλήρωσης στους διαιτητές των αγώνων της Α Εθνικής. Μπορούμε να οδηγηθούμε από την επόμενη περίοδο στον ορισμό. Παραμένουμε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά δεν συζητούμε για θεσμικές αλλαγές.
» Όσο είμαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία δεν πρόκειται να αλλάξει το καθεστώς της διαιτησίας, ανεξαρτήτως δημιουργίας της Σούπερ Λίγκα».
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.