Αρνητικά όλα τα δείγματα που ελήφθησαν στον Έβρο για την γρίπη των πτηνών
Αλεξανδρούπολη: Καθησυχαστικές είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου για το θέμα της γρίπης των πτηνών. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και ήδη έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς γρίπης πουλερικών 240 δείγματα των αποδημητικών πουλιών και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά (τη Δευτέρα εστάλησαν 38 δείγματα).
Αλεξανδρούπολη: Καθησυχαστικές είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου για το θέμα της γρίπης των πτηνών. Οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και ήδη έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς γρίπης πουλερικών 240 δείγματα των αποδημητικών πουλιών και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά (τη Δευτέρα εστάλησαν 38 δείγματα).
Στο Τελωνείο των Κήπων για λόγους ασφαλείας ελέγχονται και απολυμαίνονται όλα τα διερχόμενα οχήματα από την Τουρκία.
«Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, υπάρχει μια προσοχή» δήλωσε ο αντινομάρχης Έβρου Μιχάλης Κουγιουμτζής και πρόσθεσε: «Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες ελέγχουν κυρίως τις μεγάλες πτηνοτροφικές μονάδες που υπάρχουν στον Έβρο και τις παρακολουθούν, ενώ συνεχίζουμε και το πρόγραμμα αποστολής δειγμάτων των αποδημητικών πουλιών».
Αναφερόμενος στη συνεργασία με την Τουρκία ο κ. Κουγιουμτζής είπε ότι υπάρχει συνεργασία μέσα από το Δίκτυο Διασυνοριακής Συνεργασίας, ενώ σε καθημερινή επικοινωνία βρίσκονται και οι τεχνοκράτες των δύο χωρών.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε χθεσινές δηλώσεις του και ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για την Ελλάδα από τη γρίπη των πτηνών. Προσέθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα και υπάρχει εγρήγορση σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης τόσο στη Τουρκία, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
health.in.gr
- Το «καλώς τον» του Τριάντη και η σιγουριά των Τζολάκη, Ρέτσου, Τζόλη
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή σε Παλαιστινίους θα αποτελούσε έγκλημα πολέμου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην παραλία Αυλίδας
- Ήχησαν τα πρώτα 112 για την κακοκαιρία Erminio
- Κωνσταντοπούλου: Τους 4 «ιδιώτες» τους πετάξανε σαν τα σκυλιά, ενώ είναι συνεργάτες τους – Ο Μητσοτάκης θυσίασε συνεργάτες, εργαλειοποιώντας τη Δικαιοσύνη
- Νέα δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχει έρθει το παραμικρό», λένε από τη Βουλή
- Οι πιθανοί προορισμοί του Αντετοκούνμπο και η ημερομηνία-κλειδί για τους Μπακς
- Η ΚΕΔΕ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με στρατηγική προτάσεων και διεκδικήσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442