
Δεκάδες θύματα από επίθεση αυτοκτονίας κατά του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών
Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών στη Βαγδάτη. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Ιράκ.
28
Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 25 τουλάχιστον τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι έξω από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών στη Βαγδάτη.
Την ώρα της επίθεσης, στην ακαδημία της ιρακινής αστυνομίας, δίπλα ακριβώς από του υπουργείο Εσωτερικών, πραγματοποιούνταν τελετή για την 84η επέτειο από την ίδρυση του Σώματος.
Το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών έχει γίνει συχνά στόχος των σουνιτών ανταρτών, οι οποίοι θεωρούν ότι υποκινεί τις επιθέσεις σιιτών εναντίον της σουνιτικής μειονότητας της χώρας. Το υπουργείο αρνείται αυτές τις κατηγορίες.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στο Ιράκ με ανακοίνωση στο Διαδίκτυο.
Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι 12 Aμερικανοί -οκτώ στρατιώτες και τέσσερις πολίτες- σκοτώθηκαν από πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk.
Το ελικόπτερο κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου ανατολικά του Ταλ Αφάρ, κοντά στα σύνορα του βόρειου Ιράκ με τη Συρία. Επρόκειτο για το πλέον θανατηφόρο δυστύχημα σε διάστημα τουλάχιστον ενός έτους.
Ο αμερικανικός στρατός διεξάγει έρευνα για τα αίτια της συντριβής, αλλά προς το παρόν την αποδίδει στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι 9 σταθμοί της Ιθάκης, το μεγάλο ευχαριστώ του Τσίπρα και το ταξίδι που μόλις αρχίζει
- Κόρινθος: Νεκρός βρέθηκε 69χρονος – Φέρει τραύμα από όπλο
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point

