66

Με το… δεξί μπήκε στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η εθνική ομάδα ανδρών του χάντμπολ, καθώς επιβλήθηκε με 30-21 της Ιταλίας στην Κατερίνη στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Από το α ημίχρονο οι Ελληνες διεθνείς επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους. Με πολύ σφιχτή άμυνα και αποτελεσματική επίθεση προηγήθηκαν 8-5 στο 15, 12-7 στο 22 και 17-9 στο 28.

Οι Ιταλοί πίεσαν στην επανάληψη και κατάφεραν να πλησιάσουν στο σκορ. Με ηγέτες όμως τους Καρυπίδη, Αλβανό, η Ελλάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε στην νίκη επιτυγχάνοντας και μια πολύ καλή διαφορά στο σκορ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πόλη Ποντίνια.

Δεκάλεπτα: 5-3, 10-6, 17-10, 20-15, 23-19, 30-21

ΕΛΛΑΣ (Πέρκοβατς): Τσιλιμπάρης, Καφάτος, Βόγλης, Μαστορογιάννης, Ριγανάς, Ζαραβίνας, Σαμαράς, Μπαλωμένος, Κοκολοδημητράκης, Ζιβούλοβιτς, Σανίκης, Αλβανός, Καρυπίδης, Ζαρλακούτης.

ΙΤΑΛΙΑ (Πούλιεβιτς): Αρκούρι, Ντι Μάτζιο, Ντι Μάνο, Φόβιο, Φουζίνα, Κάμερερ, Μικάελερ, Μοντάλτο, Πετινάρι, Πόποβιτς, Ρόνκι, Σκάταρ, Ταραφίνο, Βίσιντιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ