
Περικοπές στο Δημόσιο και «ψαλίδι» στις επιχορηγήσεις ΑΕΙ, ΤΕΙ φέρνει το 2006
Σημαντικές περικοπές στις επιχορηγήσεις προς ΑΕΙ, ΤΕΙ και εκκλησιαστικά ιδρύματα και «ψαλίδι» στα έξοδα του Δημοσίου -νοσήλια, ταξίδια και άλλα έξοδα- αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2006.
30
Σημαντικές περικοπές στις επιχορηγήσεις προς ΑΕΙ, ΤΕΙ και εκκλησιαστικά ιδρύματα και «ψαλίδι» στα έξοδα του Δημοσίου -νοσήλια, ταξίδια και άλλα έξοδα- αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2006.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Βήματος της Πέμπτης, το υπουργείο ζητεί από όλους τους φορείς του Δημοσίου να κάνουν οικονομίες στα ταξίδια, στην κατανάλωση καυσίμων και ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και στα τηλεφωνήματα από κινητό.
Στην απόφαση του υφυπουργού Πέτρου Δούκα αναφέρεται ότι περιορίζονται στο 35% τα κονδύλια που προβλέπονται στον προϋπολογισμό για επιχορηγήσεις προς ΑΕΙ, ΤΕΙ και εκκλησιαστικά ιδρύματα και στο 50% τα νοσήλια δημοσίων υπαλλήλων, τα επιδόματα αλλοδαπής, τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι επιχορηγήσεις εισφορών και συνδρομών σε διεθνείς οργανισμούς.
Για τα συγκεκριμένα κονδύλια η ηγεσία του υπουργείου Oικονομικών εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια εξοικονόμησης, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως γίνονται σπατάλες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Basketball Sphere: «Oι τρεις παίκτες που είναι πιθανό να μην συνεχίσουν στον Παναθηναϊκό»
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσεις το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία



