Παρατείνεται η παραμονή των στρατευμάτων της Πολωνίας στο Ιράκ
Την ώρα που η Βουλγαρία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της αποχώρησης των στρατευμάτων τους από το Ιράκ, η Πολωνία σκοπεύει να παρατείνει την παραμονή των δικών της στρατιωτών έως το τέλος του 2006, αναθεωρώντας προηγούμενη απόφαση.
31
Την ώρα που η Βουλγαρία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της αποχώρησης των στρατευμάτων τους από το Ιράκ, η Πολωνία σκοπεύει να παρατείνει την παραμονή των δικών της στρατιωτών έως το τέλος του 2006, αναθεωρώντας προηγούμενη απόφαση.
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Καζιμίερζ Μαρτσινκίεβιτς, ζήτησε από τον πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι να επεκταθεί η εντολή των πολωνικών στρατευμάτων στο Ιράκ για ένα ακόμη έτος.
Εάν ο Κατσίνσκι συμφωνήσει, θα πρόκειται για ανατροπή της απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε υποσχεθεί να επαναφέρει τα στρατεύματα στην πατρίδα τους εντός των επόμενων εβδομάδων.
Ο ίδιος ο Μαρτσινκίεβιτς έκανε λόγο για μία «πολύ δύσκολη απόφαση». Ήδη, 17 Πολωνοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και η περαιτέρω παραμονή τους στην περιοχή παραμένει εξαιρετικά αντιδημοφιλής.
Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι ο αριθμός των πολωνικών στρατευμάτων θα μειωθεί από 1.500 σε 900 άνδρες το Μάρτιο.
Εν τω μεταξύ, τα τελευταία ουκρανικά στρατεύματα αποχώρησαν την Τρίτη από το Ιράκ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Ουκρανίας.
Οχτώ τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 44 στρατιώτες έφυγαν από το Ιράκ και μετέβησαν στο Κουβέιτ. «Ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης δεν βρίσκεται πλέον σε ιρακινό έδαφος» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας.
Αντίστοιχα, το υπουργείο Αμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε τον τερματισμό της βουλγαρικής αποστολής στο Ιράκ. «Η τελευταία μονάδα αποτελούμενη από 130 στρατιώτες, επανατοποθετήθηκε σε ασφαλές σημείο στο Κουβέιτ» ανέφεραν Βούλγαροι αξιωματούχοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vids)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442