
Η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας
Νέα Υόρκη: Οι μετριοπαθείς καταναλωτές αλκοόλ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, συγκριτικά με αυτούς που απέχουν των οινοπνευματωδών ποτών και αυτών που κάνουν κατάχρηση, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMC Public Health.
Νέα Υόρκη: Οι μετριοπαθείς καταναλωτές αλκοόλ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο παχυσαρκίας, συγκριτικά με αυτούς που απέχουν των οινοπνευματωδών ποτών και αυτών που κάνουν κατάχρηση, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο BMC Public Health.
Ερευνητική ομάδα της Κλινικής Μάγιο στο Ρότσεστερ της Μινεσότα με επικεφαλής τον Δρ Τζέιμς Ροχρερ μελέτησε στοιχεία από εθνική πληθυσμιακή μελέτη ατόμων 18 ετών και άνω, που είχε διεξαχθεί μεταξύ 1988 και 1994.
Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν σε 8.236 συμμετέχοντες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ.
Συνολικά, οι μισοί εκ των νυν χρηστών αλκοόλ είχαν φυσιολογικό σωματικό βάρος, έναντι μόνο του ενός τέταρτου των μην καταναλωτών αλκοόλ.
Πιο αναλυτικά εκείνοι που δήλωσαν ότι έπιναν ένα ποτό την ημέρα είχαν 54% λιγότερες πιθανότητες παχυσαρκίας συγκριτικά με αυτούς που απείχαν του οινοπνεύματος. Ομοίως εκείνοι που έπιναν λίγο περισσότερο (δυο ποτά την ημέρα) ή λίγο λιγότερο είχαν χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας από τους απέχοντες.
Αντιθέτως, αυτοί που έκαναν κατάχρηση αύξαναν τις πιθανότητες παχυσαρκίας. Τα τέσσερα ή περισσότερα ποτά την ημέρα συσχετίστηκαν με 46% περισσότερες πιθανότητες παχυσαρκίας συγκριτικά με τους απέχοντες του αλκοόλ.
health.in.gr
- Γιορτή της Μητέρας: Η Μελάνια Τραμπ για το γιο της Μπάρον, τη μητέρα της και οι συμβουλές μητρότητας
- Απόδοση στο σχολείο και οικονομικοί πόροι – Το χάσμα είναι ζήτημα κοινωνικού περιβάλλοντος
- Ανδρουλάκης για Δημητριάδη: Ο «εθνικός ωτακουστής» κάνει μαθήματα υψηλής πολιτικής, αντί να λογοδοτήσει
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Ξεκίνησε η απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius που βρισκόταν σε καραντίνα
- Γεωργία: Η πενταετία που «εξαϋλώθηκε» το αγροτικό εισόδημα
- Το ξέσπασμα της μητέρας του Τσιτσιπά: «Η Μπαντόσα ήταν βάρος για τον Στέφανο»



