Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Κλείνει θέση στους «16» ο Παναθηναϊκός, 85-69 την Ουλκέρ-Ήττα της ΑΕΚ στο Στρασβούργο

Κλείνει θέση στους «16» ο Παναθηναϊκός, 85-69 την Ουλκέρ-Ήττα της ΑΕΚ στο Στρασβούργο

Θέση στους «16» της Euroleague κλείνει ο Παναθηναϊκός. Παρά τις απουσίες του επικράτησε με άνεση της Ουλκέρ 85-69 στο ΟΑΚΑ, όπου ο Κουτλουάι επέστρεψε, πετυχαίνοντας 25 πόντους. Η ΑΕΚ συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις της, χάνοντας 70-66 στο Στρασβούργο.

66

Με το καλύτερο ρεκόρ στην Euroleague, επτά νικών και μόλις μίας ήττας, ως πρωτοπόρος του γ ομίλου θα κάνει Χριστούγεννα ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» παρά τις απουσίες του επικράτησαν με άνεση της Ουλκέρ 85-69 στο ΟΑΚΑ, όπου ο Κουτλουάι επέστρεψε, πετυχαίνοντας 25 πόντους.

Η ΑΕΚ συνέχισε τις απογοητευτικές εμφανίσεις της, χάνοντας 70-66 από την Στρασμπούρ στην Γαλλία. Έτσι οι ελπίδες της για πρόκριση στους «16» περιορίσθηκαν αισθητά.

Στον αντίποδα, η πρωτάρα γαλλική ομάδα έφτασε τις τρεις νίκες και παραμένει ζωντανή στο «κυνήγι» της πρόκρισης.

Παναθηναϊκός – Ούλκερ 85-69

Ακόμη και οι τραυματίες Ντέγιαν Τομάσεβιτς (πελματιαία απονεύρωση) και Γιώργος Καλαϊτζής (καρπό) είχαν συνεισφορά στη χριστουγεννιάτικη φιέστα των «πρασίνων».

Λάκοβιτς (14π.), Στεπάνοβιτς (13π.), Χατζηβρέττας (12π.) και Τσαρτσαρής (10π.) ήταν οι κορυφαίοι μιας ομάδας που… δεν πήρε λύσεις στο σκοράρισμα μόνο από τον επίσης τραυματία Δημήτρη Παπανικολάου (θλάση στον τετρακέφαλο).

Η απουσία του Μιρσάντ Τουρκσάν άφησε «ανοχύρωτη» την Ούλκερ που προσπάθησε με σουτ τριών πόντων να αποφύγει τον διασυρμό. Με 18 ασίστ, 20/31 δίποντα, 10/23 τρίποντα και 15/20 ελεύθερες βολές, ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο για 40 λεπτά.

Το πρώτο ημίχρονο είχε έναν πρωταγωνιστή για κάθε ομάδα.

Τον Γιάκα Λάκοβιτς για τους «πράσινους» με 14 πόντους στο πρώτο μέρος και έναν πρώην «πράσινο», τον Ιμπραίμ Κουτλουάι για την Ούλκερ με 13 πόντους στο ίδιο διάστημα.

Η ελληνική ομάδα ξέφυγε πάντως στο 7ο λεπτό με +10, 20-10 χάρη σε πολυφωνία στην επίθεση.

Βασίλης Σπανούλης, Γιάκα Λάκοβιτς και Βλάντο Στσεπάνοβιτς έφεραν την ομάδα τους στο +12, 35-23 στο 25ο λεπτό. Η σφιχτή άμυνα των παικτών του Ομπράντοβιτς δεν επέτρεψε στους παίκτες του Αταμάν να πλησιάσουν μέχρι το ημίχρονο που έληξε 46-33.

Το 64-50 στο 30 αποδείχτηκε μη αναστρέψιμο και η τέταρτη περίοδος μετετράπη σε φιέστα του Παναθηναϊκού και δώρο Χριστουγέννων προς τους φιλάθλους του.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας – όπως και εναντίον της Ρεάλ – έκανε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, ενώ ο Κώστας Τσαρτσαρής προτίμησε να συνεισφέρει έξω από τη γραμμή του τριπόντου, έστω κι αν ο Παναθηναϊκός «πονάει» στη ρακέτα.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 46-33, 64-50, 85-69

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μπατίστ 8, Παπανικολάου, Σπανούλης 8 (2), Λάκοβιτς 14 (1), Διαμαντίδης 6, Καλαϊτζής 2, Τομάσεβιτς 8, Στσεπάνοβιτς 13 (3), Χατζηβρέττας 12 (2), Σάκοτα 4, Τσαρτσαρής 10 (2)

ΟΥΛΚΕΡ (Εργκίν Αταμάν): Ερντεν, Σαβάς 2, Ονάν 4 (1), Γιαρανγκουμέ, Χέϊσλιπ 11, Πάσαλιτς, Κουτλουάι 25 (3), Τρεπάνιερ 10 (3), Στεφάνοφ 15 (1)

Στρασμπούρ – ΑΕΚ 70-66

Το εκπληκτικό ξεκίνημα της ΑΕΚ ανάγκασε τη Στρασμπούρ να περιοριστεί σε ρόλο παρατηρητή στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης, διάστημα το οποίο γαλλική ομάδα δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς το καλάθι (10-0).

Ωστόσο, το αρχικό ξέσπασμα της «Ένωσης» δεν είχε διάρκεια καθώς ο Σταρόστα ανέλαβε ρόλο «εκτελεστή» και με 6 διαδοχικούς πόντους του η Στρασμπούρ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, για να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +2 (18-16).

Με τους Γάλλους να υπερέχουν στον τομέα των ριμπάουντ (14 έναντι 9 της ΑΕΚ) και τον παλιό μας γνώριμο από τη «θητεία» του στον Ιωνικό ΝΦ, Σάσα Ζιφά, να αναλαμβάνει δράση στην επίθεση (8 πόντοι, όλοι στο δεύτερο δεκάλεπτο) η ΑΕΚ βρέθηκε πολύ γρήγορα να χάνει με διψήφια διαφορά πόντων (35-23, στο 18).

Ο Λευτέρης Κακιούσης έκανε τη μία αλλαγή μετά την άλλη, προκειμένου να ανακόψει το ρυθμό των Γάλλων, χωρίς ωστόσο οι επιλογές του να έχουν αποτέλεσμα.

Το ημίχρονο βρήκε τους παίκτες της Στρασμπούρ στο +7 (35-28).

Με τους Γάλλους να βρίσκουν το… ζεστό τους χέρι από τη γραμμή του τριπόντου στην τρίτη περίοδο (3/3), η Στρασμπούρ κατάφερε να κόψει την… όρεξη στον Τέιλορ Κόπενραθ, που προσπαθούσε για την ανατροπή.

Ο Αμερικανός άσος έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 25 (38-37), από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά η απάντηση του Ζιφά ήταν άμεση και με τρίποντό του η Στρασμπούρ πήρε πάλι το προβάδισμα.

Στην τελευταία περίοδο η καθυστερημένη αγωνιστική «αφύπνιση» του Σλάβεν Ρίματς δεν ήταν ικανή ώστε η ΑΕΚ να πετύχει την υπέρβαση απέναντι στη Στρασμπούρ, ακόμη και όταν ο Τσάλμερς με τρίποντο μείωσε στους 2 πόντους (66-64, στο 39 με τρίποντο και μία βολή).

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-28, 50-43, 70-66

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ (Ερίκ Ζιράρ): Βεσόν 13, Γκριρ 9 (3), Τζάκσον 2, Γιανγκ 11, Ζιφά 13 (1), Ζενό 5, Πάλμερ 2, Στρατόστα 6, ΜακΚόρντ 9.

ΑΕΚ (Λευτέρης Κακιούσης): Μπουρούσης 8, Καλαμπόκης 2, Παντελιάδης 9, Ρίματς 14 (2), Τσάλμερς 12 (1), Ταμίρ 2, Κόπενραθ 16, Χάτζατζ, Πελεκάνος 1, Παπανικολάου, Παπαϊακείμ 2.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies