Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε την Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Ο κ. Χριστόδουλος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο, συνομίλησε με τους κρατούμενους και μοίρασε δώρα.

38

Τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε την Τετάρτη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος με την ευκαιρία της εορτής των Χριστουγέννων. Ο κ. Χριστόδουλος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο, συνομίλησε με τις κρατούμενες και μοίρασε χριστουγεννιάτικα δώρα.

«Σας φέρνουμε» είπε ο αρχιεπίσκοπος «το μήνυμα της στοργής και της αγάπης της Εκκλησίας. Στον κόσμο αυτό όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Δεν είμαστε άγιοι, ούτε εσείς, ούτε ο κόσμος έξω από τη φυλακή. Όσο μεγαλύτερη συνείδηση της αμαρτωλότητος έχουμε, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να διορθωθούμε. Η Εκκλησία μας διδάσκει τη μεγάλη αξία της μετάνοιας που είναι δώρο Θεού».

»Στις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και το κράτος, ο άνθρωπος που παραβαίνει τους νόμους, καλείται να πληρώσει είτε με χρήματα, είτε με στέρηση της ελευθερίας του. Όμως, ο Θεός μάς δέχεται αρκεί να ζητήσουμε συγχώρεση. Πιστεύουμε σε έναν Θεό γεμάτο από αγάπη που σκύβει πάνω σε κάθε αμαρτωλό και κοιτάζει να τον κάνει καλά. Τα πάντα εξαρτώνται από τη θέληση που έχει κανείς , να διορθώσει τα λάθη και τις αδυναμίες του.Μακάρι το μέλλον για όλους μας να είναι καλύτερο από το παρελθόν, που ίσως μας πίκρανε. Ο άνθρωπος είναι δυνατός, αρκεί αυτή τη δύναμη να τη χρησιμοποιεί για το καλό» είπε ο κ. Χριστόδουλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε και τις ανδρικές φυλακές. Εκεί συνομίλησε με τους κρατουμένους και μεταξύ άλλων επισήμανε ιδιαίτερα για τους νέους: «Έχετε όλο το μέλλον μπροστά σας και είναι κρίμα να το θυσιάσετε σε πρόσκαιρα πράγματα». Τους παρότρυνε να κάνουν σκέψεις για το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν και τους παρότρυνε να οπλιστούν με ελπίδα.

Τέλος επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Νικαίας, όπου παρακολούθησε την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για τους απόρους της περιοχής στους οποίους και διανεμήθηκαν 2.000 δέματα αγάπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024