
Ανετη επικράτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις εκλογές για την ηγεσία του Λικούντ
Ανετη ήταν η επικράτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Λικούντ. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ συγκέντρωσε το 47% των ψήφων, έναντι 32% που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ.
30
Ανετη ήταν η επικράτηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του Λικούντ. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ συγκέντρωσε το 47% των ψήφων, έναντι 32% που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας τηλεφώνησε στον εσωκομματικό του αντίπαλο για να τον συγχαρεί: «Του δήλωσα πως είμαι στη διάθεση του κόμματος και παραμένω μάχιμος για να το οδηγήσουμε σε νίκη στις εκλογές» τόνισε ο Σαλόμ.
Ο σκληροπυρηνικός υποψήφιος Μοσέ Φεΐλίν συγκέντρωσε το 15% των ψήφων και ο υπουργός Γεωργίας Ισραέλ Κατς ήλθε τέταρτος με 6%.
Η συμμετοχή των μελών του κόμματος ήταν χαμηλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Λικούντ, στις κάλπες προσήλθε περίπου το 40% από τα 130 χιλιάδες μέλη.
Ο Μπένταζαμιν Νετανιάχου διατέλεσε πρωθυπουργός του Ισραήλ (1996-1999) και υπουργός Οικονομίας στην τελευταία κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν.
Αποχώρησε, ωστόσο, θέλοντας να εκφράσει τη διαφωνία του με το σχέδιο μονομερούς αποχώρησης των Ισραηλινών από τους οικισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και ορισμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις



