26

Την άποψη ότι οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να ξεχάσουν τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα και να «κυνηγήσουν» τη νίκη επί της Στρασμπούρ στη Γαλλία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για τον Α όμιλο της Εuroleague, εξέφρασε ο Λευτέρης Κακιούσης.

Ο «δικέφαλος» ισοβαθμεί με Στρασμπούρ και Ολίμπια Λιουμπλιάνας στην τελευταία θέση της κατάταξης (ρεκόρ 2 νίκες-5 ήττες) και την Τετάρτη θέλει τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, από τη στιγμή που χάσαμε τέσσερις αγώνες στη σειρά, αλλά πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να πάρουμε μια μεγάλη νίκη στο Στρασβούργο» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της «Ενωσης» και συμπλήρωσε:

«Οι πρωταθλητές Γαλλίας είναι μια πραγματικά καλή ομάδα. Παίζουν γρήγορα και αρέσκονται στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Νίκησαν την προηγούμενη εβδομάδα την Ταού, επομένως φαίνεται ότι βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι το κίνητρό μας πρέπει να είναι πραγματικά υψηλό. Πρέπει να ξεχάσουμε τα πρόσφατα αποτελέσματα και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί, προκειμένου να παίξουμε έναν δυνατό αγώνα μπάσκετ. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα παίξουν πολύ καλύτερα αυτή τη φορά. Μια νίκη θα μπορούσε να καλυτερέψει τα πράγματα για μας.»

Από την πλευρά του, ο Παντελής Παπαϊωακείμ υπογράμμισε στη σημασία που θα έχει για την ομάδα του η καλή άμυνα. «Η αναμέτρηση απέναντι στη Στρασμπούρ ίσως είναι ακόμη πιο δύσκολος από τους τελευταίους εκτός έδρας αγώνες μας στην Εuroleague. Κάτι πάει στραβά, όταν δεν παίζουμε στην έδρα μας, επομένως πρέπει να παίξουμε ακόμη πιο δυνατά, προκειμένου να νικήσουμε μια απρόβλεπτη ομάδα, η οποία κατέβαλε την Ταού την 7η αγωνιστική» τόνισε χαρακτηριστικά ο φόργουορντ των «κιτρινόμαυρων» και προσέθεσε:

«Ξέρουμε ότι οι παίκτες της Στρασμπούρ είναι γρήγοροι και αθλητικοί, επομένως η άμυνά μας πρέπει να είναι καλά οργανωμένοη και ποτέ να μην τους αφήσει να αισθανθούν… άνετα. Ερχόμαστε από έξι συνεχείς ήττες, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού πρωταθλήματος, επομένως, εάν θέλουμε να κάνουμε καλύτερο το μέλλον μας, πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας τη Στρασμπούρ. Σε διαφορετική περίπτωση, το «ταξίδι» προς τους «16» θα γίνει πραγματικά δύσκολο.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ