Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κορυφαίος παίκτης της χρονιάς ο Ροναλντίνιο
Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, που πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε και τη «χρυσή μπάλα» ως κορυφαίος των ευρωπαϊκών γηπέδων, αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2005 από τη FIFA.
Ο Ροναλντίνιο είναι και με τον πλέον… επίσημο τρόπο, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου για το 2005, καθώς τιμήθηκε με τη συγκεκριμένη διάκριση από την παγκόσμια ομοσπονδία, στη Ζυρίχη.
Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, που πριν από λίγες εβδομάδες κατέκτησε και τη «χρυσή μπάλα» ως κορυφαίος των ευρωπαϊκών γηπέδων, συγκέντρωσε την πλειοψηφία των προτιμήσεων των ομοσπονδιακών προπονητών και αρχηγών όλων των εθνικών ομάδων-μελών της FIFA καθώς έλαβε 956 βαθμούς.
Ετσι, άφησε στη δεύτερη θέση τον Αγγλο ηγέτη της Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ (306) και στην τρίτη τον πρώτο σκόρερ του Ισπανικού πρωταθλήματος και συμπαίκτη του στη «Μπάρτσα», Σάμουελ Ετό από το Καμερούν (190).
Οι νικητές των προηγούμενων ετών
Το ετήσιο γκαλά της FIFA για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο, διεξήχθη για πρώτη φορά το 1991. Από τότε και μέχρι σήμερα οι νικητές είναι οι εξής:
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.
Ο Κόρι Τζόσεφ σε δηλώσεις του αποκάλυψε ένα σχόλιο οπαδού του Ολυμπιακού που το απένειμε εύσημα για τον τρόπο που αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι με τη Μονακό.