Στο νοσοκομείο ο Αριέλ Σαρόν με ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο
Σε ιατρικές εξετάσεις υποβάλλεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν μετά την εσπευσμένη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Ο 77χρονος ηγέτης του νεότευκτου κόμματος Καντίμα φαίνεται πως υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό, όμως δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
51
Σε σειρά ιατρικών εξετάσεων υποβάλλεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν μετά την εσπευσμένη διακομιδή του σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ το βράδυ της Κυριακής. Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν πως ο 77χρονος Αριέλ Σαρόν υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.
Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο· αντιθέτως «μιλά και αστειεύεται», όπως δήλωσαν συνεργάτες του που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο. Ο προσωπικός ιατρός του Σαρόν δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα παραμείνει στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μεταφέρθηκε αναίσθητος από το γραφείο του στο νοσοκομείο Χαντάσα στη συνοικία Έιν Καρέμ της Ιερουσαλήμ. Οδηγήθηκε με φορείο στην αίθουσα των επείγοντων περιστατικών, όπου και ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν επικαλούμενα πηγές του νοσοκομείου πως ο Αριέλ Σαρόν υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ουδείς εκ του γραφείου του ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποια επίσημη δήλωση.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου Χαντάσα ανακοίνωσε πως η κατάσταση του Σαρόν είναι σταθερή. «Ο πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του. Υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάστασή του είναι σταθερή» δήλωσε ο καθηγητής Σ.Σαπίρα.
Εν συνεχεία η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη γιατρούς του νοσοκομείου, πως ο Σαρόν «μιλά και αστειεύεται και κουνά όλα τα μέρη του σώματός του». Η έξοδός του από το νοσοκομείο αναμένεται σύντομα.
Ο Αριέλ Σαρόν διατελεί πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2000. Το περασμένο καλοκαίρι έδωσε εντολή για την ιστορική απόσυρση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και τμήμα της Δυτικής Όχθης.
Η απόσυρση επέφερε διαίρεση στους κόλπους του Λικούντ. Ο Σαρόν παραιτήθηκε από το συντηρητικό κόμμα, ιδρύοντας την παράταξη Καντίμα με την οποία θα διεκδικήσει εκ νέου την πρωθυπουργία στις εκλογές της 28ης Μαρτίου.
«Περαστικά» στον κ.Σαρόν ευχήθηκε ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς που τηλεφώνησε στο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δείτε το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου
- Το πόθεν έσχες του Νίκου Ανδρουλάκη – Δείτε αναλυτικά
- «Ο Ρεμπρόφ συμφώνησε και αναλαμβάνει τον Παναθηναϊκό» – Τι απαντούν οι Πράσινοι
- MEGA Stories: Ιστορίες από τσιμέντο στις Κυκλάδες
- Εκλογές 11ης Μαΐου 1958: Η Δεξιά εγέννησε την Αριστερά
- Το 1566 σε νοσοκομεία της περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Κρήτη: Κλειστό το ΕΠΑΛ Μοιρών λόγω κρούσματος βακτηριακής μηνιγγίτιδας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442