66

Ξέσπασμα Μαλεζάνι μετά την ισοπαλία με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ.

Ο Ιταλός τεχνικός, σε ένα μονόλογο-παραλήρημα και με έντονες χειρονομίες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μίλησε για ασέβεια προς το πρόσωπό του και αδικία απέναντι στους παίκτες του, είπε ότι ο προπονητής είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα και εκθείασε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Το μέρος του Ιταλού πήρε ο Έκι Γκονσάλες, που απέδωσε στους παίκτες την ευθύνη των αποτελεσμάτων, και μίλησε τιμητικά τόσο για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι όσο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ειδικότερα, ο Μαλεζάνι εμφανώς ταραγμένος για όσα προηγήθηκαν του αγώνα με τον Ηρακλή αλλά και όσα συνέβησαν κατά τη διάρκειά του είπε:

«Είναι φυσιολογικό όταν η ομάδα πηγαίνει άσχημα, μέρος των οπαδών να είναι αντίθετο. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι η ομάδα πρέπει να είχε βοήθεια στη διάρκεια του αγώνα. Ήμασταν μόνοι μας εναντίον όλων.

» Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση κακία. Το δεχόμαστε αυτό, δεν είναι πρόβλημα. Καθημερινά δουλεύω με ηρεμία, με ταπεινότητα.

» Λυπάμαι περισσότερο για τους παίκτες. Αυτό το καιρό περνάμε δύσκολη περίοδο. Έπρεπε το κοινό να μας βοηθήσει. Είμαι υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει.

» Σε δύο επιθέσεις όμως δεχθήκαμε δύο γκολ. Πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση για τους παίκτες και τη διοίκηση. Δεν το αξίζουν. Δυστυχώς αυτά που λέω δεν πιάνουν τόπο. Δεχόμαστε μεγάλη πίεση.

» Είπα ότι ακόμα μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και το επαναλαμβάνω.

» Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο δεν μας αφήνει να δώσουμε αξία στη δουλειά που κάνουμε.

» Δεχόμαστε παράλογες ερωτήσεις. Είδατε όλοι ότι χάσαμε βαθμούς από ατυχία.

» Τι θα πρέπει; Να είμαι ο 25ος προπονητής που θα αλλάξει σε 12 χρόνια; Έχουμε ένα πρόγραμμα που πρέπει να το διεκπεραιώσουμε.

» Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αισθανθήκαμε σαν εγκληματίες. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι παίκτες δουλεύουν με αγάπη.

» Υπάρχουν ομάδες που χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο σκοπό τους. Πάντα ο προπονητής θα το πληρώνει;

» Δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο για τον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει να μου φέρεστε έτσι. Δεν υπάρχει σεβασμός. Είναι ζούγκλα. Γιατί υπάρχουν γέλια; η ειρωνία δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει να ευχαριστούμε τον Γ. Βαρδινογιάννη».

Γκονσάλες: Φταίμε εμείς οι παίκτες

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε υπεύθυνους για την πορεία του Παναθηναϊκού ο Έκι Γκονσάλες. Εκθείασε τόσο τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ όσο και τον προπονητή του και εκτίμησε ότι μόνο κακό παιχνίδι των «πρασίνων» ήταν αυτό κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Αργεντινός άσος του Παναθηναϊκού είπε:

«Ήταν άδικο το αποτέλεσμα. Δεν είχαμε τύχη και αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Υπάρχει και αυτό που έγινε με τους οπαδούς. Δεν είμαι θυμωμένος, είμαι πληγωμένος.

» Όλοι βέβαια κάνουν λάθη. Οι οπαδοί και κάποιοι δημοσιογράφοι δεν συνειδητοποιούν πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός.

» Πρέπει να είναι έξυπνοι. Αυτό που κάνει ο Γ. Βαρδινογιάννης είναι μοναδικό στον κόσμο. Η ομάδα είναι πολύ τυχερή. Από τότε που ήλθα στην ομάδα όλα βαδίζουν προς το καλύτερο.

» Ο προπονητής είναι πρώτης διαλογής, έξυπνος και τίμιος αλλά εμείς δεν το χαιρόμαστε γιατί δημιουργούνται προβλήματα.

» Εάν δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα, το πρόβλημα είναι δικό μας. Είναι πολύ εύκολο για κάποιους που κουβαλούν προβλήματα από το σπίτι τους να έρχονται και να βρίζουν.

» Την πρώτη χρονιά πήραμε πρωτάθλημα αλλά δεν ήμασταν ομάδα. Κανείς δεν ενδιαφερόταν για τον Παναθηναϊκό και τη φανέλα αλλά μόνο για τον εαυτό τους.

» Αυτή τη στιγμή μας έχουν δώσει ερέθισμα προπονητής και διοίκηση για να αγαπάμε το σύλλογο.

» Είναι άδικο να γίνονται επιθέσεις στον κ. Μαλεζάνι και τον κ. Βαρδινογιάννη.

» Πιστεύω ότι θα αλλάξουν τα πράγματα. Εάν δεν τα καταφέρουμε, στο τέλος θα ζητήσουμε συγνώμη σε όλους σας.

» Ένα παιχνίδι δεν κάναμε καλό, αυτό τον Ατρόμητο. Παρότι έχουμε τους πάντες εναντίον μας, εμείς είμαστε περισσότεροι ενωμένοι με τον προπονητή μας από ποτέ».

Ο Σάββας Κωφίδης είπε από την πλευρά του:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν προσέχω αντιδράσεις στην αντίπαλη ομάδα. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο για τον ποδοσφαιριστή να παίζει σε τέτοιες συνθήκες.

» Είναι τεράστιο το βάρος σε όλο το σώμα του.

» Εάν χάναμε δεν θα ήμουν ευχαριστημένος γιατί ήταν ένα μέτριο παιχνίδι για εμάς.

» Δεν είχαμε την απλή πάσα, δίναμε τις μπάλες στον Παναθηναϊκό πολύ εύκολα.

» Είμαι αντίθετος με την συμπεριφορά του κόσμου. Πρέπει να υποστηρίζει την ομάδα του οτιδήποτε και εάν γίνετε.

» Να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο και να στηρίζει τους ποδοσφαιριστές και την ομάδα του»

Στη θέση γενικού αρχηγού ο Αποστολάκης

Επιστρέφει στην Παιανία ο Στράτος Αποστολάκης. Την Δευτέρα η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναμένεται να ανακοινώσει ότι ο βετεράνος ποδοσφαιριστής θα αναλάβει καθήκοντα γενικού αρχηγού στο «τριφύλλι».

Ο Αποστολάκης παρακολούθησε το ματς με τον Ηρακλή από τα επίσημα, δίπλα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

* Αντίθετος με όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ δήλωσε ο Παύλος Γιαννακόπουλος και ζήτησε στήριξη στην ομάδα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ