8 στα 8 για τον Παναθηναϊκό, Απόλλων Π. και Γυμναστικός νίκησαν Μαρούσι, ΑΕΚ εκτός
Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στην Α1 μπάσκετ με 89-84 επί της Ολύμπιας. Σπουδαίες νίκες για Απόλλωνα Πάτρας και Γυμναστικό επί του Αμαρουσίου (78-70) και της ΑΕΚ (86-80) εκτός έδρας. Επιστροφή στις νίκες για τον Αρη, 66-50 τον Κολοσσό.
Η Ολύμπια προσπάθησε όμως ο Παναθηναϊκός διατήρησε το αήττητο στην Α1 μπάσκετ επικρατώντας στο ΟΑΚΑ με 89-84. Ο Γυμναστικός επιβεβαίωσε τη δυσκολία της έδρας του, υποχρεώνοντας το Μαρούσι στο 78-70. Επιστροφή στις νίκες για τον Αρη, 66-50 τον Κολοσσό.
Σπουδαίες νίκες για Απόλλωνα Πάτρας και Γυμναστικό επί του Αμαρουσίου (78-70) και της ΑΕΚ (86-80) εκτός έδρας.
Την Κυριακή ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τις εξής αναμετρήσεις: Μακεδονικός-Ηρακλής (18:00), ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:00).
ΑΕΚ – Απόλλων Πατρών 80-86
Διατηρώντας σε όλη την διάρκεια του αγώνα άμεση επαφή με το σκορ, ο Απόλλων Πατρών έκανε την σημαντικότερη έκπληξη της αγωνιστικής, καθώς επικράτησε στο κλειστό του Γαλατσίου της ΑΕΚ με 86-80.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους παίκτες του Λευτέρη Κακιούση και δεν τους άφησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.
Αντίθετα, με έναν εκπληκτικό Παναγιώτη Λιαδέλη (21 πόντοι-11/ 12 βολές) πήγαιναν τον αγώνα «πόντο-πόντο» και έκλεισαν το πρώτο 10λεπτο προηγούμενοι 23-21.
Το «σκηνικό» δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο με τους Αχαιούς να διατηρούν το προβάδισμα, έστω και με «βραχεία κεφαλή» (43-42), ενώ η αντίδραση της Ενωσης ήρθε στο τρίτο 10λεπτο.
Με πρωταγωνιστές τους Μπουρούση (22 πόντους-6/6 βολές, 2/3 τρίποντα) και Παπαϊωακείμ (22 πόντους, 8/10 δίποντα) η ΑΕΚ ισοφάρισε και πήρε διαφορά πέντε πόντων (68-63) με την συμπλήρωση μισής ώρας.
Στο 4ο και τελευταίο 10λεπτο, όμως, οι φιλοξενούμενοι επανήλθαν και πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη, χάρη στους Καφκή (14 πόντοι-3/4 βολές, 1/2 τρίποντα) και Αμπαμς (16 πόντοι-6/6 βολές, 5/6 δίποντα).
Δεν είχε όρεξη για μπάσκετ ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν τιμωρήθηκε… Ο πρωταθλητής μολονότι ήταν κακός, κατάφερε να νικήσει την Ολύμπια Λάρισας με 89-84 και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ιδιαίτερη όρεξη ούτε στην επίθεση, αλλά ούτε και στην άμυνα, γεγονός που φανερώνεται από τους μόλις 15 πόντους που πέτυχαν στο πρώτο δεκάλεπτο.
Η είσοδος, όμως, του Ντούσαν Σάκοτα βελτίωσε την κατάσταση, καθώς έδωσε επιθετική ώθηση στον Παναθηναϊκό.
Μετά, όμως, το 47-32 (στο 22), οι πρωταθλητές χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και επέστρεψαν στους Μέισον, Στιούαρτ και Νικολαϊδη να «βάλουν» ξανά την Ολύμπια στο παιχνίδι, μειώνοντας στους 5 πόντους.
Στη συνέχεια οι Σάκοτα, Σπανούλης και επέστρεψαν στο παρκέ και απέτρεψαν τα χειρότερα για τον Παναθηναϊκό.
Οι «πράσινοι» δεν είχαν ιδιαίτερη διάθεση, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήθελε να κάνει συντήρηση δυνάμεων εν όψει της αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης και η Ολύμπια κατάφερε να απειλήσει.
Παρόλα αυτά, η διαφορά κλάσης ήταν αυτή που τελικά έκρινε το ματς…
Τα δεκάλεπτα: 15-14, 44-30, 67-60, 89-84. Οι συνθέσεις:
Νέα μεγάλη επιτυχία για την Λάρισα. Μετά τον Ολυμπιακό, ο Γυμναστικός πήρε τη νίκη και κόντρα στο Μαρούσι (78-70), στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών, και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του.
Η Λάρισα πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Νίκο Παπανικολόπουλο, ενώ οι Παυλίδης και Γκάρνερ έδιναν πολύτιμες βοήθειες. Ο Γυμναστικός προηγήθηκε με 25-19 στο δεκάλεπτο και 38-32 στο ημίχρονο. Από την άλλη πλευρά, το Μαρούσι είχε σαφές επιθετικό πρόβλημα και οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τον έλεγχο του ματς.
Στο δεύτερο μέρος, όμως, το σκηνικό αντιστράφηκε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 47-46, για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 50-49 υπέρ της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, με τον Παπανικολόπουλο να παλεύει σχεδόν μόνος του για τη Λάρισα.
Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στην τέταρτη περίοδο πέρασαν στην αντεπίθεση και με αποφασιστικότητα στην επίθεση, έφθασαν στη μεγάλη νίκη με 78-70.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 38-32, 49-50, 78-70. Οι συνθέσεις:
Στο δρόμο των επιτυχιών επέστρεψε ο Αρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από τρεις στη σειρά ήττες, νίκησε με 66-50 τον Κολοσσό Ρόδου, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας ανδρών.
Η ομάδα του Ηλία Ζούρου, χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατάφερε να μετατρέψει το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία και να πετύχει μία πολύ σημαντική νίκη. Κορυφαίοι για τον Αρη ήταν οι Στακ και Καστλ με 13 και 11 πόντους αντίστοιχα στο ενεργητικό τους.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Χάρβεϊ, Έϊβερι και Οικονόμου κατάφεραν να πάρουν διαφορά 8 πόντων στο δεκάλεπτο (25-17).
Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο τεχνικός του Πανελληνίου με δύο κινήσεις (απέσυρε Μουλαομέροβιτς και γύρισε την άμυνα σε ζώνη) κατάφερε να πιάσει στον ύπνο τους γηπεδούχους.
Αποτέλεσμα ήταν ο Πανιώνιος να σημειώσει μόλις δύο πόντους σε 8 λεπτά και ως εκ τούτου ο Πανελλήνιος έκλεισε το ημίχρονο στο +8 (38-30).
Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν στο τρίτο δεκάλεπτο να μειώσουν στον πόντο (45-44), και συνέχισαν την αντεπίθεσή τους καταφέρνοντας να προηγηθούν με 65-62 στο 36.
Εκεί όμως πιό οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν πιό ώριμοι, ήταν πιό εύστοχοι και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το 73-69.
Προκλήθηκε σάλος επειδή ο ελίτ ρέφερι Μελέρ δεν σφύριξε το ντέρμπι Γαλατασαράι-Φενέμπαχτσε, όμως πρέπει να γνώριζε από το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 ότι θα ξανάρχονταν για την Super League
«Ντρίμπλα» ή ειλικρινή απάντηση; Ο Κάρλο Αντσελότι απάντησε αυθόρμητα σε δύο οπαδούς της Εθνικής Βραζιλίας για το αν θα καλέσει στο προσεχές Μουντιάλ τον Νεϊμάρ.