Από 35 έως και 500 ευρώ το κόστος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου στην αγορά
Αυξημένες κατά 3% έως 5% σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος οι τιμές των χριστουγεννιάτικων ειδών στην αγορά. Ενδεικτικά, το κόστος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, μαζί με όλα τα στολίδια του, ξεκινά από τα 35 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500.
71
Αυξημένες κατά 3% έως 5% σε σχέση με πέρυσι είναι φέτος οι τιμές των χριστουγεννιάτικων ειδών στην αγορά. Χαρακτηριστικά, το κόστος ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου, μαζί με όλα τα στολίδια του, ξεκινά από τα 35 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500.
Παρά όμως τη μικρή αύξηση, οι τιμές δεν παύουν να παραμένουν σχετικά υψηλές, με το κόστος ενός μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου να φθάνει τα 200 ευρώ (χωρίς το στολισμό του). Με προσεκτική έρευνα αγοράς ωστόσο, οι καταναλωτές μπορούν να εντοπίσουν αρκετές ευκαιρίες και να αποφύγουν περιττά έξοδα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (ΕΚΑΤΟ), η χαμηλότερη τιμή για ένα δέντρο μικρών διαστάσεων με περίπου 20 μπάλες, κορδέλες μήκους τριών μέτρων, ένα σετ φωτάκια, μία φάτνη και μία κορυφή, κυμαίνεται γύρω στα 35,96 ευρώ.
Αντίθετα, εάν οι καταναλωτές έχουν πιο ακριβές προτιμήσεις, το ίδιο «πακέτο», αλλά με ένα μεγάλο δέντρο, μπορεί να κοστίσει έως και 490,74 ευρώ.
Για τις εξωτερικές διακοσμήσεις, η χαμηλότερη τιμή για πέντε μέτρα φώτα και έναν φωτιζόμενο Αγιο Βασίλη δεν ξεπερνά τα 20,49 ευρώ. Τα ίδια υλικά -διαφορετικής ποιότητας προφανώς- μπορεί να κοστίσουν 99,85 ευρώ, εάν ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει μεγαλύτερες αντοχές.
Τα φωτάκια μπορεί να κοστίζουν από 1,50 έως 17,99 ευρώ, ενώ αντίστοιχα μεγάλες διαφορές υπάρχουν και στις τιμές του Αγίου Βασίλη, που, ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα, μπορούν να κυμανθούν από τρία έως 39,99 ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στο πλαίσιο της έρευνάς της, η ΕΚΑΤΟ εντόπισε μια πορσελάνινη μπάλα – αντίκα με χειροποίητη ζωγραφισμένη παράσταση, αξίας 240 ευρώ και μια χειροποίητη φιγούρα αγγέλου, κόστους περίπου 70 ευρώ.
Απλησίαστες για τα χαμηλότερα βαλάντια είναι οι υφασμάτινες κορδέλες με στολίδια και λίθους, για τις οποίες ο ενδιαφερόμενος πρέπει να καταβάλει περίπου 16 ευρώ, ενώ «τσουχτερός» μπορεί να αποδειχθεί και ένας ηλεκτρονικός Αϊ Βασίλης, που λέει τα κάλαντα (110 ευρώ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί
- Σπίτι μου 2: Φουντώνει η αγωνία των δικαιούχων που είναι «στον αέρα» – Τι απαντά το υπουργείο
- ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο στις 13 Μαΐου – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού
- Για το 3-0 και το Final-4 στο «σπίτι» του ο Παναθηναϊκός
- Πλοίο «φάντασμα» το κρουαζιερόπλοιο MV Hondius όπου ξέσπασε ο χανταϊός – Πώς μεταδόθηκε
- Κρήτη: Συνελήφθη και η σύζυγος του 54χρονου για συνέργεια στη δολοφονία του 20χρονου – Το τροχαίο και η ενέδρα θανάτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442