Νίκη γοήτρου με κίνητρο το όνομα της Ρεάλ αναζητεί ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Σόλιντ
Τη νίκη γοήτρου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει την Τρίτη στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, στο παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Champions League. «Παίζουμε εναντίον της Ρεάλ και αυτό σημαίνει ότι οι δικοί μου παίκτες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο» είπε ο Σόλιντ.
Τη νίκη γοήτρου κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει την Τρίτη στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, στο παιχνίδι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Champions League.
Το ματς αυτό κλείνει την «αυλαία» της φάσης των ομίλων, αλλά και γενικότερα της εφετινής ευρωπαϊκής πορείας των «ερυθρολεύκων», που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και κατέληξε σε πρόωρο αποκλεισμό, τόσο από τη διοργάνωση, όσο και από το Κύπέλλο UEFA, αφού ό,τι και να συμβεί αύριο, ο Ολυμπιακός θα μείνει στην τέταρτη και τελευταία θέση του 6ου ομίλου.
Με τον μόλις ένα βαθμό που έχει μέχρι τώρα, αν δεν νικήσει τα… δεύτερα της Ρεάλ, τότε αυτή θα είναι η χειρότερη εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας στα όσα χρόνια μετέχουν στο Champions League, αφού μέχρι εφέτος η μικρότερη συγκομοιδή βαθμών ήταν 4 βαθμοί.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Τρόντ Σόλιντ, τόνισε για το ματς αυτό: «Φτάσαμε στο τελευταίο παιχνίδι και ήλπιζα ότι το τέλος θα είναι καλύτερο από την αρχή. Ξέρω ότι η Ρεάλ δεν θα έχει τους καλύτερους παίκτες μαζί της, αλλά όλοι όσοι βρίσκονται σε αυτή την ομάδα είναι πολύ καλοί παίκτες και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Παίζουμε εναντίον της Ρεάλ και αυτό σημαίνει ότι οι δικοί μου παίκτες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε αύριο».
Σχετικά με το τι μπορεί να πήγε στραβά και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, είπε: «Φάνηκε ότι αυτό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι, μας ακολούθησε μέσα στη διοργάνωση. Νομίζω ότι τα συμπεράσματα πρέπει να βγαίνουν όταν τελειώνουν τα παιχνίδια και πίσω από τα αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε διάφορες απαντήσεις». Και αμέσως μετά πρόσθεσε: «Με τη Ρόζενμποργκ ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι και ίσως αυτό μας έκανε πιο νευρικούς στη συνέχεια της διοργάνωσης».
Για τον κίνδυνο, να κλείσει για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός τη χρονιά χωρίς νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε: «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να νικήσουμε. Το προσπαθήσαμε και στα άλλα παιχνίδια, όμως δεν ήμασταν τυχεροί ως ομάδα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί φτάσαμε πολύ κοντά σε καλά αποτελέσματα και τελικά δεν τα πήραμε».
Σε ερώτηση, αν είναι δίκαιος ο αποκλεισμός, απάντησε: «Μόνο στο α’ ημίχρονο στη Μαδρίτη είχαμε πολλά προβλήματα. Στα άλλα παιχνίδια παίξαμε στα ίσα και αξίζαμε περισσότερα από όσα πήραμε».
Τέλος, για τις προσδοκίες που υπήρχαν εφέτος, αυτό που είπε ήταν: «Το ποδόσφαιρο είναι δυναμικό και δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα σε μια νύχτα. Πρέπει να δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα και να βελτιώνεσαι βήμα-βήμα».
Όπως στο Αιγάλεω κόντρα στη Ρεάλ
Με μια προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού, για τον αυριανό αγώνα της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Champions League, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το παιχνίδι αυτό θα είναι το τελευταίο στην Ευρώπη φέτος για τους πρωταθλητές Ελλάδας.
O Σόλιντ θα προτιμήσει λογικά την ενδεκάδα που παρέταξε στο Αιγάλεω, με μία αλλαγή όπως έδειξε και η προπόνηση της Δευτέρας. Ο Μαυρογενίδης αναμένεται να αντικαταστησει τον τιμωρημένο Πάντο.
Έτσι πήρε 19 ποδοσφαιριστές στην αποστολή και ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ενώ συμπεριλήφθηκε και ο Λέμενς, στη θέση του τραυματία Γιάννου. Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Πάντος, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Ρόζενμποργκ.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον Κάσπερ Ρουντ στη Μαδρίτη, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε πως μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκε ξανά ο εαυτός του στο γήπεδο.
Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου προκειμένου να ενισχυθεί στη θέση του τερματοφύλακα.