Δολοφονική απόπειρα εις βάρος του κατήγγειλε ο Ιγιάντ Αλάουι
Δολοφονική απόπειρα εις βάρος του κατήγγειλε ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλάουι. Μαυροφορεμένοι άντρες πλησίασαν τον ίδιο και τα μέλη του κόμματός του την ώρα που προσεύχονταν σε σιιτικό τέμενος και ένας απ αυτούς προσπάθησε να τον πυροβολήσει.
71
Δολοφονική απόπειρα εις βάρος του κατήγγειλε την Κυριακή ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Ιγιάντ Αλάουι. Μαυροφορεμένοι άντρες πλησίασαν τον ίδιο και τα μέλη του κόμματός του την ώρα που προσεύχονταν σε σιιτικό τέμενος και ένας από αυτούς προσπάθησε να τον πυροβολήσει.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Αλάουι, σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του από τη Νατζάφ στη Βαγδάτη, είπε ότι η επίθεση εις βάρος του «φαίνεται ότι ήταν δολοφονική απόπειρα».
Περιγράφοντας το σκηνικό της επίθεσης, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ όσο και στενοί συνεργάτες του περιέγραψαν ότι αυτός και τα μέλη του κόμματός του προσεύχονταν στο Ιμάμ Αλί, το πιο ιερό σιιτικό μουσουλμανικό τέμενος της χώρας, όταν μια ομάδα από 60-70 μαυροφορεμένους άντρες, κρατώντας μαχαίρια και όπλα στα χέρια, προσπάθησαν να τους πλησιάσουν.
Όπως επιβεβαίωσε και ένας συνοδός του Αλάουι, ένας από τους επίδοξους δολοφόνους τράβηξε όπλο και επιχείρησε να πυροβολήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς τοτ ξέφυγε από τα χέρια.
Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με μια ομάδα ανδρών να βγαίνει τρέχοντας από το τέμενος, κάτω από καταιγισμό εκσφενδονιζόμενων… παπουτσιών (προσβολή νεκρού στο Ιράκ) και… ντοματών.
Μία μόλις εβδομάδα πριν από τους βουλευτικές εκλογές, ο Αλάουι αποτελεί σοβαρή απειλή για το κυβερνητικό σιιτικό ισλαμιστικό μπλοκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης – Ήχησε το 112
- Μύκονος: «Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών διέθετε 30χρονος – Διακινούσε ακόμα και παραισθησιογόνα μανιτάρια σε σκόνη
- Ρωσία: Τα πλήγματα της Ουκρανίας δεν θα μείνουν χωρίς την ενδεδειγμένη απάντηση
- «Νοσεί» το ΕΣΥ – Χειροπέδες στον μοναδικό γιατρό του Καστελόριζου μετά από μήνυση του δημάρχου
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442