43

Βολές κατά δύο υπουργών -του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη- εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΕΗ κατήγγειλε διακομματικά συμφέροντα διαπλοκής που νέμονται την επιχείρηση με εμπλοκή υπαλλήλων ΔΕΚO, μέσων ενημέρωσης και υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών υπουργείων.

Μίλησε, δε, για μαέστρους της διαπλοκής και ιδιότυπο σύστημα μαφίας που χαίρει διακομματικής προστασίας.

Με δηλώσεις τους στα Νέα, στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι πρόκειται για την οξύτερη έως τώρα επίθεση του κ. Παλαιοκρασσά και εκτιμούσαν πως τα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη εναντίον των οποίων στρέφεται δεν μπορεί να είναι άλλα από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου και τους επικεφαλής των δύο υπουργείων που εποπτεύουν τη ΔΕΗ (κ. Σιούφας και Αλογοσκούφης).

Να υποβαθμίσει το θέμα προσπάθησε, πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου. «Προφανώς αναφέρεται σε παλαιότερες υποθέσεις που έχουν ήδη φτάσει στη Δικαιοσύνη. Εάν υπάρχουν καινούργια στοιχεία, προφανώς θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία» διέρρεαν κυβερνητικοί κύκλοι από τη Βαρκελώνη, όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να διογκώσει το εσωκομματικό ζήτημα που έχει προκύψει σε μια περίοδο όπου -όπως υποστήριζαν- υπάρχει εσωκομματική αναταραχή στο ΠΑΣOΚ.

Ωστόσο, τις έντονες αντιδράσεις της Ρηγίλλης προκάλεσε η αναφορά του κ. Παλαιοκρασσά, στην ίδια συνέντευξη, ότι δεν επιτρέπεται στη ΔΕΗ να προσαρμόζει τις τιμές των τιμολογίων στις αυξομειώσεις των τιμών των καυσίμων, όπως γίνεται αλλού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ