66

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, ισοβαθμούν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας στην Α1 μπάσκετ, καθώς ο Αρης ηττήθηκε στο Αλεξάνδρειο από τους «πράσινους» και εγκατέλειψε το… ρετιρέ.

Ύστερα από πολλά χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι μετά από πέντε αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα και ευελπιστούν πως θα παραμείνουν στο «ρετιρέ» και μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους για την 6η ημέρα.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να περάσουν νικηφόρα από τη Λάρισα το Σάββατο (19:00), όπου θα αντιμετωπίσουν τον Γυμναστικό, ενώ παράλληλα θα εύχονται να «στραβοπατήσει» στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός την Κυριακή απέναντι στον Πανιώνιο (18:00).

Η ομάδα του Πειραιά αναχώρησε για τη Λάρισα, με τον Γιώργο Πρίντεζη να παίρνει τη θέση του Χρήστου Χαρίση στη δωδεκάδα, αφού ο τελευταίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Ολύμπια και ονειρεύονται να αυξήσουν σε δύο τα θετικά αποτελέσματά τους μέχρι στιγμής.

Η απουσία του Γιάκα Λάκοβιτς είναι ο μοναδικός «πονοκέφαλος» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είδε τους υπόλοιπους παίκτες του να κάνουν επίδειξη δύναμης στην Παρτιζάν χθες το βράδυ, έστω και χωρίς τον Σλοβένο διεθνή γκαρντ.

Ο Λάκοβιτς παρέμεινε κλινήρης με υψηλό πυρετό και η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας του.

Προβλήματα τραυματισμών δεν «πονοκεφαλιάζουν» ο Μέμος Ιωάννου, ο οποίος όμως είναι φανερά προβληματισμένος με την έλλειψη σταθερότητας που παρουσιάζουν οι παίκτες του στην απόδοσή τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι αναμετρήσεις Μακεδονικός-Απόλλων Πατρών και Άρης-Πανελλήνιος.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής, το Σάββατο ο Ηρακλής φιλοξενεί το Μαρούσι, ο ΠΑΟΚ τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ την Κυριακή η «αυλαία» πέφτει με τον αγώνα ΑΕΚ-Ολύμπια Λάρισας στις 19:00.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ:

Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Αλεξάνδρειο 17.00 Αρης-Πανελλήνιος Καρούσης-Κορομηλάς Ηλ.-Μάνος

Κοζάνης 17.00 Μακεδονικός-Απόλλων Π. Κουκουλεκίδης-Γκόντας-Χουλιάρας

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Μαρούσι Τανατζής-Μπίτης-Φούφης

Νεάπολης 19.00 Γ.Σ. Λάρισας-Ολυμπιακός Παπαδημητρίου-Πηλοίδης-Δροσόπουλος

ΠΑΟΚ 19.00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου Χριστοδούλου-Ταβουλαρέας-Κουκουλίτσιος

Κυριακή 27 Νοεμβρίου

ΟΑΚΑ 18.00 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος Κορομηλάς Κων.-Παφίλης-Σταματόπουλος

Γαλάτσι 19.00 ΑΕΚ-Ολύμπια Λάρισας Ζαβαλανός-Σπυρίδωνος-Μητσόπουλος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός 10

. Ολυμπιακός 10

3. Αρης 9

. Μαρούσι 9

5. ΑΕΚ 8

. Μακεδονικός 8

. Πανιώνιος 8

. Ολύμπια Λάρισας 8

9. Απόλλων Πατρών 6

. Ηρακλής 6

. Πανελλήνιος 6

. ΠΑΟΚ 6

. Γ. Σ. Λάρισας 6

14. Κολοσσός Ρόδου 5

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ