Χρειάζεται προσωπάρχης στο Μαξίμου, υποστηρίζει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος
Την ανάγκη να συσταθεί θέση συντονιστή -ή αλλιώς προσωπάρχη- τής κυβέρνησης επαναλαμβάνει ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος, υπενθυμίζοντας τα παραδείγματα των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
43
Την ανάγκη να συσταθεί θέση συντονιστή -ή αλλιώς προσωπάρχη- τής κυβέρνησης επαναλαμβάνει ο βουλευτής της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος και, απαντώντας σε όσους έχουν αντιρρήσεις, υπενθυμίζει τα παραδείγματα των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη.
Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δηλώνει:
«Την ευθύνη του συντονισμού της κυβέρνησης, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, την έχει ο πρωθυπουργός. Την ευθύνη του συντονισμού της υλοποίησης των οδηγιών στην καθημερινότητα την είχε ένα άλλο πρόσωπο με ευθεία αναφορά στον πρωθυπουργό. Διαχρονικά η θέση άλλαζε, αλλά η ανάγκη παρέμεινε η ίδια […] O συντονισμός απελευθερώνει τον πρωθυπουργό ώστε να έχει περισσότερο ουσιαστικό χρόνο να δαπανήσει στα μείζονα και σημαντικά».
Απαντώντας σε όσους διαφωνούν, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπενθυμίζει τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.
«O αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ήταν ισχυρός πρωθυπουργός, εκχωρούσε δική του αρμοδιότητα στον μακαρίτη Παπακωνσταντίνου; Ή ο επίσης ισχυρός Ανδρέας Παπανδρέου στον κύριο Λιβάνη; Ή ο κύριος Σημίτης στον κύριο Ακριβάκη; Ή, για να το πω χαριτολογώντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον προσωπάρχη του; Το αντίθετο μάλιστα» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει τη θέση του προσωπάρχη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος προτείνει «να είναι αυτός ο οποίος εμπνέει τον σεβασμό όλων, έχει κύρος, έχει όρεξη για δουλειά, είναι έμπιστος και δεν έχει ύποπτες φιλοδοξίες για το μέλλον».
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επαναλαμβάνει, επίσης, ότι έχουν γίνει λάθος χειρισμοί στην προβολή του κυβερνητικού έργου, ενώ ως προς το θέμα του ανασχηματισμού δηλώνει:
«Ο ανασχηματισμός δεν είναι το παν. O ανασχηματισμός δεν μας πάει πιο μπροστά. Oι πολιτικές μάς πάνε μπροστά. Και αυτές υπάρχουν, δρομολογούνται, εφαρμόζονται. O ανασχηματισμός, λοιπόν, πρέπει να γίνει όταν το αποφασίσει ο Πρωθυπουργός και ασφαλώς ούτε κάτω από πίεση χρόνου ούτε κάτω από την πίεση προσώπων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραδίδεται η Φοιτητική Εστία στο Καρπενήσι-Επίσκεψη Περιφερειάρχη
- Τρέχουν να αποτρέψουν… αρρυθμίες στην ΚΟ της ΝΔ – Παρασκηνιακές ζυμώσεις μέχρι την τελευταία στιγμή
- Βόλος: Ληστής χτύπησε ένοικο πολυκατοικίας με σίδερο και τον έσφιγγε στον λαιμό να τον πνίξει
- Super League: Η ΚΕΔ όρισε τον Σάντσεθ Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο Όσμερς σφυρίζει στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
- Γιατί η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ αποχώρησε από τo The White Lotus; Χάος και παρασκήνιο με τον Μάικ Γουάιτ
- Σκουριές: Στην τελική ευθεία για παραγωγή η επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα
- Αφρικανική σκόνη: Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα – Χάρτης με τις περιοχές που θα επηρεαστούν
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442