71

Μία μόλις νίκη από το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους απέχουν πλέον οι Ντιτρόιτ Πίστονς, καθώς πέρασαν νικηφόρα και από το Χιούστον, επικρατώντας των Ρόκετς με 78-70. Οι περσινοί φιναλίστ ισοφάρισαν το προηγούμενο ρεκόρ τους και κυνηγούν τώρα το 9-0.

Ηγέτης των φιλοξενούμενων ήταν για μια ακόμα φορά ο «Ριπ» Χάμιλτον, που έφτασε στους 19 πόντους.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ζερμέιν Ο Νιλ, ο οποίος με 29 πόντους και 18 ριμπάουντ βοήθησε τους Πέισερς να επιβληθούν με 93-85 της Σάρλοτ.

Στο Κλίβελαντ, ανάλογη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιλγκάουσκας. Με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο ηγέτης των Καβαλίερς στην άνετη νίκη με 102-84 επί του Ορλάντο.

Δυνατό παιχνίδι έγινε στο Μαϊάμι, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη από τη Φιλαδέλφεια με 106-96. Έτσι, έμειναν χωρίς αντίκρισμα οι 33 πόντοι που σημείωσε για τους ηττημένους ο Αϊβερσον.

Με τον Ντέιβις και τον Πιρς να πετυχαίνουν από 26 πόντους, η ομάδα της Βοστώνης κέρδισε 100-93 το Τορόντο, που ακόμη δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης.

Χωρίς νίκη συνεχίζει και η Ατλάντα, που αυτή τη φορά ηττήθηκε με 95-92 από τους Χόρνετς. Οι Χοκς βρέθηκαν να χάνουν ακόμη και με 27 πόντους διαφορά, ωστόσο κατάφεραν να μειώσουν και στο τέλος απείλησαν με ισοφάριση, αλλά ο Τζόε Τζόνσον αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Μόνο για ένα ημίχρονο άντεξαν οι Νικς στο Ντένβερ. Τελικά, ένας Νεοϋρκέζος, ο Καρμέλο Άντονι κι ένας πρώην παίκτης των Νικς, ο Μάρκους Κάμπι, έδωσαν τη νίκη στους Νάγκετς με 95-86. Ο πρώτος πέτυχε 25 πόντους και ο δεύτερος 20, μαζεύοντας και 13 ριμπάουντ.

Ο Οκούρ είχε 29 πόντους και εννέα ριμπάουντ στην αναμέτρηση της Γιούτα Τζαζ με τους Σανς, όμως δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να πάρει τη νίκη η ομάδα του, η οποία ηττήθηκε στο Φοίνιξ με 102-94.

Σε σπουδαία μέρα βρέθηκε ο Τζέισον Ρίτσαρντσον, που πέτυχε 28 πόντους και έτσι οι Ουόριορς του Γκόλντεν Στέιτ επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ με 91-80.

Ανετη νίκη πέτυχε το Σακραμέντο με 103-82 επί του Μιλγουόκι. Πέντε παίκτες των Κινγκς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Με 11 πόντους διαφορά προηγήθηκαν στην αρχή οι Μπουλς, όμως δεν άντεξαν στην αντεπίθεση των Σουπερσόνικς κι έτσι η ομάδα του Σιάτλ πήρε τελικά τη νίκη με 98-84.

Τέλος, στη «μάχη» του Λος Άντζελες, οι Κλίπερς είχαν τρεις παίκτες (Μπραντ, Μόμπλεϊ, Μαγκέτ) με πάνω από 20 πόντους, άλλον έναν (Κασέλ) με 17 και επιβλήθηκαν 97-91 των Λέικερς. Ο Μπράιαντ με τους 36 πόντους έδειχνε να παλεύει μόνος του για να γυρίσει το παιχνίδι.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα του Σαββάτου:

Ιντιάνα-Σάρλοτ 93-85
Κλίβελαντ-Ορλάντο 102-84
Μαϊάμι-Φιλαδέλφεια 106-96
Βοστώνη-Τορόντο 100-93
Οκλαχόμα-Ατλάντα 95-92
Ντένβερ-Νέα Υόρκη 95-86
Φοίνιξ-Γιούτα 102-94
Χιούστον-Ντιτρόιτ 70-78
Πόρτλαντ-Γκόλντεν Στέιτ 80-91
Σακραμέντο-Μιλγουόκι 103-82
Σιάτλ-Σικάγο 98-84
ΛΑ Λέικερς-ΛΑ Κλίπερς 91-97



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters