66

Το 4-2 με το οποίο η Τουρκία νίκησε την Ελβετία, δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και οι Ελβετοί ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση. Στην Γερμανία θα ταξιδέψουν και η Τσεχία με την Ισπανία.

Τουρκία – Ελβετία 4-2

Το 4-2 με το οποίο η Τουρκία νίκησε την Ελβετία, δεν ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Οι Ελβετοί εκμεταλλεύτηκαν το 2-0 με το οποίο είχαν επικρατήσει στο α ματς και πανηγύρισαν την πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη.

Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Τουντσάι (22, 89), Σουκούρ (38) και Νετσάτι Ατές (52 πεν.) ενώ για τους Ελβετούς σκόραραν οι Φρέι (2 πεν.) και Στρέλερ (84).

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Κίτρινες: Τολγκά Σεϊχάν, Σελτσούκ Σαχίν, Εμρέ, Εργκούν Πενμπέ, Τουμέρ – Ντέγκεν, Τσουμπερμπίλερ, Μπεχράμι

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν, Χαμίτ Αλτιντόπ, Τολγκά Σεϊχαν, Αλπάι, Τουντσάι, Σελτσούκ Σαχίν, Εμρέ (82 Μπαστούρκ), Ακίν Σερχάτ (70 Τουμέρ), Εργκούν Πενμπέ, Σουκούρ, Νετσάτι (81 Φατίχ Τεκέ)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Τσουμπερμπίλερ, Μίλερ, Σπίχερ, Ντέγκεν (46 Μπεχράμι), Σεντέρος, Φόγκελ, Βίκι, Καμπάνας, Μπαρνέτα, Ζιγκά (33 Στρέλερ, 87 Χούγκελ) Φρέι

Τσεχία – Νορβηγία 1-0

Η Τσεχία «σφράγισε» στην Πράγα το εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, νικώντας 1-0 τη Νορβηγίας και στον δεύτερο αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που θα εκπροσωπηθεί η χώρα στο Μουντιάλ, μετά την διάλυση της Τσεχοσλοβακίας.

Οι Νορβηγοί δεν είχαν πολλά περιθώρια, μετά την ήττα τους στον πρώτο αγώνα, και παρέταξαν επιθετικό σχήμα ψάχνοντας το γκολ που ήταν απαραίτητο για να ελπίζουν σε πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν σωστά, κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους και με τον Τόμας Ροσίτσκι στο 35 πέτυχαν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Γκράχαμ Πολ (Αγγλία)

Κίτρινες: Γιανκουλόφσκι – Χάγκεν, Στρόμσταντ, Χόιλαντ, Ρίισε

ΤΣΕΧΙΑ: Τσεχ, Γκριγκέρα, Ουϊφαλούσι, Ρόζεναλ, Γιανκουλόφσκι, Πομπόρσκι, Πόλακ, Ροσίτσκι (68 Κόβατς), Νέντβεντ, Σμίτσερ (75 Στάινερ), Μπάρος (90+ Πλάσιλ)

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Μίρε, Χόιλαντ, Χάνγκελαντ, Χάγκεν, Ρίισε (90 Γιόνσεν), Χέλσταντ (58 Αρστ), Χάσταντ, Στρόμσταντ, Πέντερσεν, Κάριου, Ιβερσεν (46 Σόλι)

Σλοβακία – Ισπανία 1-1

Όπως αναμενόταν, η Ισπανία είναι η ομάδα που πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, στις αναμετρήσεις της με την Σλοβακία.

Στον αγώνα που διεξήχθη στην Μπρατισλάβα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και οι Ισπανοί, σε συνδυασμό με τη νίκη τους με 5-1 στη Μαδρίτη το Σάββατο, προκρίθηκαν στα τελικά.

Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Χολόσκο στο 50, ενώ για τους Ισπανούς σκόραρε ο Βίγια στο 71.

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)

Κίτρινες: Ντούριτσα

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοντοφάλσκι, Ζαμπάβνικ, Σκρτελ, Κράτοτσβιλ, Ντούριτσα, Χλίνκα, Χόντουρ (46 Χολόσκο), Γκρέσκο (77 Τσεχ), Κράιτσικ, Βίτεκ, Νέμεθ (83 Φόντρεκ)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Πουγιόλ, Πάμπλο, Λόπες, Μπαράχα, Τσάβι (74 Σέρχιο Ράμος), Τσάμπι Αλόνσο, Βιθέντε, Ραούλ (65 Μοριέντες), Τόρες (61 Βίγια)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ