Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για άλλα δύο χρόνια ο Ότο Ρεχάγκελ

Στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για άλλα δύο χρόνια ο Ότο Ρεχάγκελ

Στην Ελλάδα για δύο ακόμα χρόνια ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης συμφώνησε με την Ομοσπονδία για νέο συμβόλαιο έως το 2008. «Ηταν απόφαση από καρδιάς. Τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας ως πρωταθλητές Ευρώπης» είπε.

30

Στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου θα παραμείνει για δύο ακόμα χρόνια ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ο Γερμανός προπονητής συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Βασίλη Γκαγκάτση, και ανανέωσε τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ευρώπης έως το καλοκαίρι του 2008, με ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τις 800.000 ευρώ.

«Πρέπει να δώσω κάτι στους παίκτες-Στόχος το EURO 2008»

Εκτός από τα έντονα συναισθήματα που βίωσε στα χρόνια που κάθεται στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, φαίνεται ότι καθοριστικό ρόλο για την απόφαση του να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης, έπαιξε και η συμπεριφορά των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο λόγος για τον Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, τόνισε: «Δεν έχει συμβεί ποτέ στην καριέρα μου να αποκλειστεί μια ομάδα και οι φίλαθλοι και οι παίκτες να θέλουν να συνεχίσω. Κάναμε πολλές συζητήσεις με τους παίκτες. Ολη η ομάδα μού είχε ζητήσει να μείνω. Στους παίκτες χρωστάμε τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης κι εγώ πρέπει να τους δώσω κάτι πίσω».

»Να μείνω και να συνεχίσω. Θέλω να συνεχίσουν όλα όπως ήταν στο παρελθόν και να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την καλή συνεργασία. Εχοντας πάθος και ζήλο, θα πάμε στο EURO 2008. Η Εθνική Ομάδα είναι η ετικέτα μιας χώρας. Κάποιες φορές είναι πιο σημαντική και από την πολιτική. Ξεσηκώνει τον κόσμο. Οι παίκτες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας τους. Οταν ξεκίνησα στην Εθνική, τους αγώνες μας παρακολουθούσαν 1.500 φίλαθλοι και τώρα βλέπουμε ότι ο κόσμος έχει γίνει ένα με την Εθνική»».

Οσον αφορά στο τι σκεπτόταν το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να αποφασίσει, ο Γερμανός τεχνικός, είπε: «Σε όλη μου την καριέρα έπαιρνα αποφάσεις άλλοτε αργά κι άλλοτε γρήγορα. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά ποτέ δεν βγήκα να το πω όπως κάνουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοι. Στην προκειμένη περίπτωση μέτρησε η ανθρώπινη σχέση».

»Η καρδιά μου ήταν στην Ελλάδα. Επρεπε να μιλήσω με τους παίκτες και να με διαβεβαιώσουν ότι θα δώσουν τα πάντα για την πρόκριση στο EURO 2008. Μιλάμε για ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν φτάνεις στα όρια για ένα παιχνίδι. Στα όριά σου φτάνεις όταν μιλάς θεωρητικά για μια στημένη φάση κι ό,τι λες δεν συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Οταν έχεις πίεση είναι θετικό. Εχεις κίνητρο. Στη ζωή πρέπει να πολεμάς».

Αναφερόμενος στα αγωνιστικά θέματα αλλά και τους στόχους που θέτει πλέον, ο Ρεχάγκελ, πρόσθεσε: «Καμία ομάδα δεν ήταν καλύτερη από εμάς στον όμιλό μας. Εμείς είχαμε πολλούς τραυματίες, με αποτέλεσμα να μην είμαστε κομπλέ στους αγώνες μας. Ο στόχος είναι η πρόκριση στο EURO 2008. Οταν είμαστε κομπλέ, είμαστε καλοί. Εξαρτάται, πάντως, με ποια ομάδα θα παίξεις. Υπάρχει η ομάδα που είχαμε. Εχουν γίνει νέες κλήσεις, όπως τους Μάντζιου ή του Λαγού. Ο Μάντζιος είναι καλός παίκτης και μπορεί να εξελιχθεί. Σημασία δεν έχει αν ο παίκτης είναι 21 ετών ή 31. Η απόδοση είναι αυτή που μετράει».

Από την πλευρά του, ο κ Γκαγκάτσης επεσήμανε την ομοφωνία της απόφασης που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ: «Η απόφαση παραμονής του κ. Ρεχάγκελ ήταν ομόφωνη από το Δ.Σ. της ΕΠΟ. Κάναμε στον κ. Ρεχάγκελ την πρόταση νωρίς, γιατί πιστεύουμε ότι θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουν όλοι οι Ελληνες. Επιθυμώ να τον ευχαριστήσω γιατί επέλεξε να μείνει, για όλα αυτά που έχει κάνει, αλλά κυρίως για αυτά που θα κάνει».

»Τον διαβεβαίωσα ότι θα στηρίξουμε την Εθνική Ομάδα με το ίδιο πάθος. Συνεπείς και σοβαροί θα συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ο κ. Ρεχάγκελ θα είναι ο μακροβιότερος προπονητής που έχει κάτσει στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας. Με την ανανέωση της συνεργασίας τού κ. Ρεχάγκελ, γίνεται και η ανανέωση του συμβολαίου του κ. Τοπαλίδη. Συμφωνήσαμε την περασμένη εβδομάδα στη συνάντηση που είχαμε, η οποία δεν κράτησε πολλή ώρα. Το μόνο που ζήτησε είναι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, αυτή την ομάδα».

Οσον αφορά τέλος, στους υπόλοιπους ομοσπονδιακούς προπονητές, ο κ Γκαγκάτσης, τόνισε: «Τα συμβόλαια των άλλων προπονητών λήγουν στις 30/6/2006. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε. Μας αρέσει να στηρίζουμε τις επιλογές μας. Ο κ. Ρεχάγκελ μπορεί να μας κάνει σοφότερους, να μας δώσει τις γνώσεις του για να βελτιώσουμε το σύστημα ανάδειξης ταλέντων».

Πολύ καλό το κλίμα στην αποψινή προπόνηση

Σε πολύ καλό κλίμα, απόρροια της ανακοίνωσης ανανέωσης στη συνεργασία ΕΠΟ-Ρεχάγκελ για ακόμη δύο χρόνια, διεξήχθη η αποψινή προπόνηση της εθνικής ομάδας στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται για τη φιλική αναμέτρηση της Τετάρτης με την Ουγγαρία, στο ίδιο γήπεδο, και το κέφι πλεόναζε απόψε.

Στις εξέδρες του φαληρικού γηπέδου βρέθηκαν περίπου 150 θεατές, οι οποίοι παρακολούθησαν την προπόνηση και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των διεθνών, ενώ επευφήμησαν τον Γερμανό προπονητή.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της προπόνησης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έδωσε το «στίγμα» του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των διεθνών, λέγοντας: «Πρόκειται για πολύ μεγάλη στιγμή. Χαρήκαμε όλοι που ο κ. Ρεχάγκελ ανανέωσε τη συνεργασία του με την Ομοσπονδία. Αυτός μας οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης, άρα είναι και ο ιδανικότερος για να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο «νέος» Φίλιππος Δάρλας υπογράμμισε πως «… είναι πολύ σημαντικό που ο κ. Ρεχάγκελ θα παραμείνει προπονητής της εθνικής. Προσωπικά, αποτελεί μεγάλη τιμή η κλήση μου στην εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω, αν και όταν μου ζητηθεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies