
Βουλευτικές εκλογές σε τρεις φάσεις στην Αίγυπτο για 444 έδρες στη Λαϊκή Συνέλευση
Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες της Αιγύπτου για την ανάδειξη των νέων μελών της Λαϊκής Συνέλευσης της χώρας. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου. Φαβορί το κόμμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
30
Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες της Αιγύπτου για την ανάδειξη των νέων μελών της Λαϊκής Συνέλευσης της χώρας. Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου. Φαβορί το κόμμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Οι πόρτες των 10.664 εκλογικών τμημάτων άνοιξαν στις 8 το πρωί της Τετάρτης και θα κλείσουν στις 19:00.
Περίπου 1.635 υποψήφιοι, ανάμεσά τους και 36 γυναίκες, συναγωνίζονται για 164 έδρες στην πρώτη φάση. Ο δεύτερος γύρος θα γίνει στις 20 Νοεμβρίου και ο τρίτος την 1η Δεκεμβρίου.
Όπως όλα δείχνουν, το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ θα επικρατήσει άνετα, όπως άλλωστε συνέβη και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Ο 80χρονος Μουμπάρακ επανεξελέγη στην προεδρία τον περασμένο Σεπτέμβριο με ποσοστό 89%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)

