Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟ νοκ-άουτ από τον Εργοτέλη-Πέρασαν Εθν. Αστέρας, Καλαμαριά, Ακράτητος, Εθνικός

Ο ΠΑΟ νοκ-άουτ από τον Εργοτέλη-Πέρασαν Εθν. Αστέρας, Καλαμαριά, Ακράτητος, Εθνικός

Εκτός 16άδας του Κυπέλλου Ελλάδας έμεινε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα από τον Εργοτέλη, που νίκησε 1-0 στο «Παγκρήτιο». Προκρίθηκαν επίσης Εθνικός και στα πέναλτι Καλαμαριά, Ακράτητος, Εθνικός. Την Πέμπτη: Παναχαϊκή-Ηρακλής, Θρασύβουλος-Ατρόμητος και Πανηλειακός-Ολυμπιακός.

26

Νοκ-άουτ από το Κύπελλο Ελλάδας τέθηκε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα από τον Εργοτέλη, ο οποίος πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Παγκρήτιο», χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Κόβατς με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Ο Εθνικός Αστέρας απέκλεισε τον Λεβαδειακό και στα πέναλτι Καλαμαριά, Ακράτητος, Εθνικός.

Η 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνεται την Πέμπτη με την αναμέτρηση του Πύργου, ανάμεσα στον Πανηλειακό και τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου
16.00: Παναχαϊκή-Ηρακλής
19.00: Θρασύβουλος-Ατρόμητος
19:00: Πανηλειακός-Ολυμπιακός

Εργοτέλης – Παναθηναϊκός 1-0

Στο α ημίχρονο παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μια υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να γίνει απειλητικός και ήταν ελάχιστες οι φορές που κατάφερε να φτάσει μέχρι την περιοχή του Εργοτέλη.

Στο β ημίχρονο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο 47 είχαν την πρώτη ευκαιρία όταν ο Γκέκας πέρασε και τον Πόσα, αλλά ο Γεωργόπουλος πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και απομάκρυνε.

Στο 60 ήρθε η σειρά του Εργοτέλη να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν ο Ογκουνσότο μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Γκαλίνοβιτς, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Το παιχνίδι άνοιξε κάπως στη συνέχεια και στο 67 ένα σουτ του Γκούμα από καλή θέση, έφυγε πάνω από το δοκάρι του Πόσα.

Νέα ευκαιρία είχε ο Εργοτέλης στο 73, όταν ο Χάγκεν έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το γύρισμα που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Γκαλίνοβιτς. Στο 82 ήρθε η σειρά του Πόσα να εξουδετερώσει την καρφωτή κεφαλιά του Γκέκα, ύστερα από κόρνερ του Βόουτερ.

Η «ψυχορλουσία» για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 89, όταν ο Ογκουνσότο μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Βύντρα. Ο διαιτητής Τσαχειλίδης έδειξε αμέσως το σημείο του πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Κόβατς κι έκανε το 1-0.

Στα πέντε λεπτά της καθυστέρησης ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αντιδράσει κι έτσι ο Εργοτέλης πήρε μια ιστορική πρόκριση και η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Κίτρινες: Σουτζής, Μαρκόφ – Θεοδωρίδης, Τζιόλης, Βύντρα

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πόσα, Μίχος (84 Ριζούλης), Γκιάτας, Αργυράκης, Γεωργόπουλος, Σουτζής, Μαρκόφ, Χάγκεν (78 Κοιλιάρας), Κεφαλούκος (68 Κόβατς), Νατσέφσκι, Ογκουνσότο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Δάρλας (78 Νίσλον), Γκούμας, Κώτσιος, Άντριτς, Τζιόλης (65 Βόουτερ), Λεοντίου, Θεοδωρίδης, Μάντζιος, Παπαδόπουλος (46 Γκέκας).

Εθνικός – Καλλιθέα 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο του Αιγάλεω και οι τυπικά γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (κανονικός αγώνας και παράταση 1-1) χάρη στον Θωμόπουλο, που απέκρουσε τα πέναλτι των Μουζίρι και Τσιώλη.

Η Καλλιθέα άνοιξε το σκορ στο 69ο λεπτό, όταν ο Λαζανάς πλάσαρε ιδανικά τον Θωμόπουλο μετά από πάσα του Τελκίνσκι.

Οι «γαλάζιοι» έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, μόλις στο 1ο λεπτό, αλλά ο Κουτσοσπύρος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, ενώ στο 20 ο Πασσάς σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας του Εθνικού μπλόκαρε την μπάλα.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό, ο Εθνικός, έχασε μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Παπαναγιώτου πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας, ενώ στο 54 ο Καραμαλίκης δεν βρήκε στόχο.

Τελικώς, στο 79ο λεπτό, ο Πετρόφ εκτέλεσε φάουλ και στην προσπάθειά του να απομακρύνει, ο Βενέτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 84 η Καλλιθέα έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, αλλά ο Βόκολος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει από πλεονεκτική θέση και έτσι ακολούθησε η παράταση.

Στον επιπλέον χρόνο, ο Εθνικός έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Πετρόφ στο 97ο. Στο 110 η Καλλιθέα βρέθηκε πολύ κοντά στην πρόκριση, όμως τόσο ο Βόκολος, όσο και ο Βενέτης δεν μπόρεσαν να πάρουν την κεφαλιά μετά από φάουλ του Μουζίρι.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Εθνικός νίκησε 5-3 και προκρίθηκε.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Θωμόπουλος, Ντα Σίλβα, Βιδάλης, Παπαπαναγιώτου, Κουμπούλης, Ανθούλης (102 Ντόβας), Καρακάνοφ (76 Μπρένερ), Στρατάκης, Καραμαλίκης (72 Πετρόφ), Νταμιάνο, Μοράλες.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Γκεοργκίεφ (46 Μπελεγρίνης), Βόκολος, Τσιώλης, Αγγελόπουλος (46 Τελκίνσκι), Βενέτης, Πασάς, Γιάντσεφ, Λαζανάς (70 Μουτζίρι), Κουτσοσπύρος, Σιλά.

Αστέρας Τρίπολης – Απόλλωνας Καλαμαριάς 2-3 (στα πέναλτι)

Ήρωας για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κόβατς που απέκρουσε τα πέναλτι των Αναστασάκου και Πλατάκη.

Οι περίπου 1.5000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο παρακολούθησαν ικανοποιητικό θέαμα, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κλείστηκε στα καρέ της.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί, όμως ούτε ο Ροζάριο (18), αλλά ούτε και οι Παπαδόπουλος (43), Κλοκίδης (45, 47) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Κόβατς που κράτησε ανέπαφη την εστία των «Ποντίων».

Από την πλευρά της, η ομάδα της Καλαμαριάς έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Παππα (42) και Ελ Ομάρι (61), ενώ το καθοριστικό τρίλεπτο του αγώνα ήταν αυτό μεταξύ του 65ου και του 67ου λεπτού.

Αρχικά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Αναστασάκος ανετράπη από τον Ιωάννου, αλλά ο Κλοκίδης έστειλε την μπάλα στην συμβολή των δοκών.

Στην αντεπίθεση, ήταν η σειρά του Απόλλωνα να κερδίσει την «εσχάτη των ποινών», όταν ο Κεφαλάς μάρκαρε τον Ελ Ομάρι, όμως ο Συμεωνίδης μπλόκαρε το πέναλτι του Ορφανού.

Στο διάστημα που έμεινε για την συμπλήρωση του 90λεπτου δεν άλλαξε τίποτα κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ο Αστέρας είχε την καλύτερη ευκαιρία να πάρει την πρόκριση, αλλά το σουτ του Αναστασάκου στο 117ο λεπτό δεν βρήκε στόχο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Συμεωνίδης, Ανδριαδάκης, Κεφαλάς, Χατζόπουλος, Μανωλακάκης (85΄Γκόλιας), Ροζάριο, Παντελιάδης, Κονέ, Παπαδόπουλος (70 Πλατάκης), Αναστασάκος, Κλοκίδης (79 Κατσαρός).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Κόβατς, Ιωάννου, Κλέιτον, Μουράφσκι, Ορφανός, Καραμανλής, Ελ Ομάρι (104 Καπίας), Μουζαουί (115 Χριστοφορίδης), Μυροφορίδης, Φυτανίδης, Παππάς (60 Ουέλιγκτον).

Πανθρακικός – Ακράτητος 2-2 (5-6 στα πέναλτι)

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Καρκάνης ανέτρεψε τον Σκούφαλη και ο Σάλες δεν αστόχησε από τα… 11 βήματα.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι επέβαλαν το ρυθμό τους, όμως έπεσαν πάνω στον Στελέα, που απεσώβησε την ισοφάριση σε αρκετές περιπτώσεις, όπως στο 21 (σουτ του Αθανασιάδη) και στο 27 (σουτ του Μουρατίδη), ενώ στο 45 ο Κυριακίδης σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

Ο Πανθρακικός είχε την υπεροχή, όμως στο 51 οι Μουρατίδης, Στοϊνοβιτς και Κυριακίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε φάση διαρκείας, ενώ στο 60 ο Κυριακίδης πήρε πέναλτι δεχόμενος μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και ο Στοΐνοβιτς ισοφάρισε από την «άσπρη βούλα».

Δύο λεπτά αργότερα, η ομάδα των Ανω Λιοσίων πήρε πάλι το προβάδισμα, όταν μετά από σύγχυση στα καρέ του Καρκάνη, ο Σάλες δεν δυσκολεύθηκε να πλασάρει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ακράτητος θα έπαιρνε τη νίκη-πρόκριση, ο Καραθανάσης στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, έστειλε τον αγώνα στην παράταση, αφού ισοφάρισε με κοντινό σουτ.

Στο 96 ο Στοϊνοβιτς απέτυχε να πλασάρει από ιδανική θέση τον Στελέα, ενώ στο 107 ο Κυριακίδης σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ρουμάνου τερματοφύλακα.

Έτσι ολοκληρώθηκε η παράταση και στα πέναλτι ο Ακράτητος επιβλήθηκε του Πανθρακικού με 6-5.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Καρκάνης, Σωτηρίου (31 Σουάνης, 86 Καραθανάσης), Κεμενετζής, Μπαχαρίδης, Ρομπίνιο, Σαββίδης, Κωνσταντινίδης, Αθανασιάδης (67 Aντρέεφ), Κυριακίδης, Στοΐνοβιτς, Μουρατίδης.

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Παγκανίν, Μπαντάς, Ζουέλα, Σάλες (68 Μαρινέσκου), Σκούφαλης, Μακέ, Γκουστάβο, Πιπίνης(46 Βανόλι), Παγώνης (46 Ντε Φρατζέσκο).

Εθνικός Αστέρας – Λεβαδειακός 1-0

Ο Λεβαδειακός έγινε η τέταρτη ομάδα της Α Εθνικής, που αποχαιρέτησε πρόωρα το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή ηττήθηκε 1-0 από τον Εθνικό Αστέρα και ακολούθησε το δρόμο που είχαν… χαράξει οι ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και η Καλλιθέα.

Ο Εθνικός Αστέρας λοιπόν, έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση στη 16άδα του θεσμού, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος.

Έτσι, στο 54ο λεπτό ο Τζιμπούρ, αφού ξεπέρασε το Θεοδοσιάδη βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι όπου εκεί αφού «χόρεψε» με τρεις ντρίμπλες τους αμυντικούς του Λεβαδειακού, με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Ζαφειρόπουλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Λιούρδης, Χασιώτης, Αραμπατζής (60 Ζουντί), Φερεκίδης, Σανσουί, Χουζούρης, Κακιούζης, Καφού, Χρήστου (81 Μήτσης), Σιαλμάς (72 Λούκας), Τζιμπούρ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ζαφειρόπουλος, Θεοδοσιάδης, Μαχαίρας (65 Μπούσι), Δημητρόπουλος, Καλλιμάνης, Χρυσάφης, Ζησόπουλος (83 Βελετάνης), Μπασαλά, Ρούσεφ, Καρακατσάνης, Ιορντάντσε (58 Γκούρμα).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024