66

Την τρίτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στο EuroCup ανδρών πέτυχε το Μαρούσι. Σε ρυθμό προπόνησης οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη επιβλήθηκαν με 65-53 της ολλανδικής Κάπιταλς.

Για τον 5ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θέλει πάση θυσία το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη φέτος απέναντι στην εσθονική Ταλίν την Τετάρτη (17:15) στο κλειστό της Πυλαίας.

Μαρούσι – Κάπιταλς 65-53

Μόλις οκτώ λεπτά σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση του Παναγιώτη Γιαννάκη να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αντιπάλου για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες.

Οι Σέκουλιτς και Στεφανίδης ήταν οι κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας στο πρώτο μέρος με 8 και 7 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο ΜακΓκάθρι ξεχώρισε από τους Κάπιταλς σε αυτό το διάστημα.

Ήδη στο ημίχρονο, το Μαρούσι προηγείτο με 38-22, για να φτάσει ακόμη και στο +18 η τιμή της διαφοράς. Στο 26ο λεπτό, 43-28, ο Γιαννάκης είχε χρησιμοποιήσει και τους δώδεκα παίκτες.

Μεγάλο χρόνο συμμετοχής πήραν οι Νοέας, Λόλας και Γιαννουλάκος. Οι Κάπιταλς ήταν ιδιαίτερα χαμηλής δυναμικότητας και οι νεαροί παίκτες του Αμαρουσίου έδειξαν διάθεση να τους υποτιμήσουν στην τέταρτη περίοδο.

Με σερί τρίποντα οι Ολλανδοί κατάφεραν να μειώσουν σε 53-42 και 57-45, αλλά ο Αλέξης Κυρίτσης με διαδοχικές προσωπικές προσπάθειες απέτρεψε μία απειλή με αξιώσεις από την αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-22, 51-35, 65-53

ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 12 (2), Νικολαϊδης 7 (1), Μπουντούρης, Κυρίτσης 7, Σέκουλιτς 8, Χόμαν 2, Στεφανίδης 13 (3), Γιαννουλάκος, Καϊμακόγλου 2, Νοέας 5, Λόλας 4, Καράγκουτης 5 (1)

ΚΑΠΙΤΑΛΣ: Ντέτρικ 14 (2), ΜακΓκάρθι 16 (5), Σουλιάνοβιτς 10, Μέλντερις 5, Τίμερμανς 3 (1), Κριιζα 5 (1)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ