Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
«Τα Ίμια ήταν σοβαρότερη κρίση και από την Κύπρο» λέει ο Τούρκος ναύαρχος Ντερβίσογλου
«Τα Ίμια ήταν σοβαρότερη κρίση και από την κρίση της Κύπρου» λέει ο ο διοικητής του τουρκικού Στόλου κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων και μετέπειτα αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, ναύαρχος Σαλίμ Ντερβίσογλου.
«Τα Ίμια ήταν σοβαρότερη κρίση και από την κρίση της Κύπρου» λέει ο ο διοικητής του τουρκικού Στόλου κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων και μετέπειτα αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού, ναύαρχος Σαλίμ Ντερβίσογλου.
Σχολιάζοντας όσα γράφει ο τουρκικός Τύπος για το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο Τούρκος ναύαρχος εξηγεί ότι «όταν ξέσπασε για πρώτη φορά η κρίση της Κύπρου, αφορούσε σε βρετανικό έδαφος. Οι νησίδες όμως αυτές [τα Ίμια] ήταν κάτι διαφορετικό: και οι δύο πλευρές έλεγαν είναι δικές μας».
«Μία σπίθα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πόλεμο» λέει ο Ντερβίσογλου στην εφημερίδα Ακσάμ και συνεχίζει:
«Αποφασίσαμε να στείλουμε τα πλοία μας στο Αιγαίο, στείλαμε και τα υποβρύχιά μας. Οι Έλληνες παρακολουθούσαν τα πλοία μας. Το γεγονός ότι στείλαμε πολλά πλοία, θα πρέπει να προκάλεσε ανησυχία. Όταν αποφασίσαμε να καταλάβουμε τη δεύτερη νησίδα, τη νύχτα κατέπεσε από μόνο του ένα ελικόπτερό τους. Δηλαδή, έγινε ατύχημα. Ενώ συνεχιζόταν η ένταση, τη νύχτα αποβιβάσθηκε η μονάδα υποβρυχίων καταστροφών στη νησίδα. Βέβαια, λάβαμε διάφορα μέτρα για να ξεγελάσουμε τους Έλληνες».
Ο ναύαρχος Ντερβίσογλου δεν θέλησε να περιγράψει τα μέτρα. «Αυτό δεν μπορεί να αναφερθεί δημοσίως», είπε, αλλά διευκρίνισε ότι «οι στρατιώτες δεν αποβιβάσθηκαν από υποβρύχια».
«Τελικά, στη μία βραχονησίδα εγκαταστάθηκαν εκείνοι και στην άλλη εμείς» είπε ο ναύαρχος και συνέχισε: «Σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος για το τότε, δεν ξέσπασε πόλεμος, θα ήταν καταστροφή και των δύο πλευρών».
Τέλος, στην ερώτηση «τι αισθανθήκατε αφού καταλάβατε τη βραχονησίδα», ο ναύαρχος Ντερβίσογλου απάντησε ότι δεν αισθάνθηκε ικανοποίηση ή συγκίνηση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου