Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με το γενικό δείκτη να παραμένει σταθερά πάνω από τις 3.400 μονάδες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,40% στις 3.424,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 16,6 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ σημειώνει άνοδο 1,14% στα 24,92 ευρώ, μολονότι οι πωλήσεις του παιχνιδιού «Πάμε Στοίχημα» μειώθηκαν κατά 18,83% στο εννεάμηνο.
Το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται επίσης στην Τράπεζα Πειραιώς (+0,46% στα 17,46 ευρώ) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (+0,16% στα 12,60 ευρώ), που έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου για την Τετάρτη.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών στο Reuters, η Πειραιώς θα ανακοινώσει αύξηση 44% των ενοποιημένων καθαρών κερδών λόγω της σημαντικής αύξησης των δανείων και των προμηθειών.
Τα ΕΛΠΕ αναμένεται σχεδόν να διπλασιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά τους κέρδη, χάρη στην αύξηση των περιθωρίων διύλισης και των υψηλών διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Κέρδη σημειώνουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ (+1,42% στα 7,12 ευρώ), Εμπορική Τράπεζα (+1,45% στα 25,18 ευρώ), ΑΕΓΕΚ (+2,74% σε 0,75 ευρώ), Λαν-νετ (+6,50% σε 1,31 ευρώ), Βιοτέρ (+2,97% σε 1,04 ευρώ) και Πετζετάκις (+6,13% σε 1,73 ευρώ).
O FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,33%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 0,19% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 βρίσκεται υψηλότερα κατά 0,51%.
Στο σύνολο των μετοχών, 113 ενισχύονται, 55 υποχωρούν και 224 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»

