Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο με σύνθημα την «εργατική αντεπίθεση»
Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, το ΠΑΜΕ στο Πεδίο του Αρεως. Κεντρικά αιτήματα, μεταξύ άλλων, η πλήρης και σταθερή εργασία για όλους, το 35ωρο, το επίδομα ανεργίας και ο κατώτατος μισθός των 1.300 ευρώ.
71
Πανελλαδικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, το ΠΑΜΕ στο Πεδίο του Αρεως, με κεντρικό σύνθημα «Λαϊκή Συσπείρωση για την εργατική αντεπίθεση».
Τα κεντρικά αιτήματα του συλλαλητηρίου, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τη Δευτέρα, θα είναι η πλήρης και σταθερή εργασία για όλους, το 7ωρο-πενθήμερο-35ωρο, το επίδομα ανεργίας 80% του κατώτατου μισθού, ο υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, η επιδότηση των νέων ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση, ο κατώτατος μισθός των 1.300 ευρώ και η κατώτερη σύνταξη στα 1.050 ευρώ.
Ακόμη, το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, η σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, η σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άνδρες για τα βαρέα και ανθυγιεινά, η κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και συμμετοχής στα φάρμακα, η κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών μέσα απο δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα, η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους και η ελεύθερη πολιτική συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, καθώς και τα ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες.
Οι προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες Κάνιγγος, Ομονοίας, Πειραιά, Βικτωρίας, Καραϊσκάκη και στα Χαυτεία και μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία των διαδηλωτών στη Βουλή, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα με τις διεκδικήσεις του ΠΑΜΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρίση αξιοπιστίας – «Αστήρικτες» οι μισές έρευνες κοινωνικών επιστημών
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Βλέπει» Τζόλη η Ρόμα
- Δήμος Φυλής: Πρόθεση πριμοδότησης σε γιατρούς και νοσηλευτές για την στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου
- Στρατής Δούκας: Τα γηρατειά σε ρεζιλεύουν όσο τίποτε άλλο
- Πανευρωπαϊκή έρευνα για τα ενοίκια: Πιο ακριβή από τις Βρυξέλλες η Αθήνα, για τους χαμηλόμισθους
- Ανανεωμένες και φωτισμένες ξανά οι «Ομπρέλες» Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία
- Ιράν: Οι όροι του σχεδίου συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου και η άτακτη υποχώρηση Τραμπ
- Αίγινα: Νεκρό κοριτσάκι 20 μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442