28

Με ανοιχτά τα εσωκομματικά μέτωπα συνέρχεται το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΣΥΝ η οποία, εκτός απροόπτου, θα αποφασίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για τον Δήμο της Αθήνας, έναντι του τέως ευρωβουλευτή Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Το κλίμα διχογνωμίας διαπιστώθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, κατά την οποία η πλειοψηφία επιβεβαίωσε την πρότασή της για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η μειοψηφία ζήτησε να υιοθετηθεί η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Αθηνών για τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Εντούτοις, διχαστικό ήταν το κλίμα και στη Νομαρχιακή Επιτροπή, η οποία αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ του πρώην ευρωβουλευτή, καθώς μόνο 13 μέλη από τα 25 έδωσαν θετική ψήφο στον κ. Παπαγιαννάκη. Τα εννέα μέλη δήλωσαν αποχή, καθώς εκτίμησαν ότι το θέμα άπτεται κεντρικών πολιτικών επιλογών, και άρα πρέπει να ξεκαθαριστεί στην ΚΠΕ, δύο ψήφισαν «κατά» και ένα λευκό.

Νέους πονοκεφάλους στον ΣΥΝ αναμένεται να προκαλέσει και κείμενο του Στέργιου Πιτσιόρλα, στενού συνεργάτη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που αναμένεται να καταθέσει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Στην «πλατφόρμα» αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο του Σαββάτου, ο κ. Πιτσιόρλας θέτει θέμα γενικότερου πολιτικού προσανατολισμού και προτείνει να εκδηλώσει ο ΣΥΝ πρωτοβουλία για ήττα της κυβερνητικής πολιτικής, προτείνοντας συνεργασίες βάσει ολοκληρωμένης πρότασης, την οποία από εκεί και πέρα θα ήταν θέμα του ΠΑΣΟΚ εάν θα δεχόταν ή θα απέρριπτε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ