
Από το Βρανδεμβούργο οι ελπίδες για άρση του πολιτικού αδιεξόδου στη Γερμανία
Ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στη Γερμανία μετά την ανακοίνωση από πλευράς SPD ότι ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου, Μ.Πλάτσεκ, θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Απομένει να ξεκαθαριστεί η συμμετοχή ή μη του Μίντεφερινγκ στο «μεγάλο συνασπισμό».
30
Ελπίδες για άρση του αδιεξόδου στη Γερμανία μετά την ανακοίνωση από πλευράς Σοσιαλδημοκρατών ότι ο πρωθυπουργός του Βρανδεμβούργου Ματίας Πλάτσεκ θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του SPD. Απομένει να ξεκαθαριστεί το θέμα της συμμετοχής Μίντεφερινγκ στο «μεγάλο συνασπισμό».
Ο Πλάτσεκ θα εμφανιστεί ενώπιον του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, στις 14 και 15 Νοεμβρίου, προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση που σήμερα κατέχει ο Φραντς Μίντεφερινγκ.
Ο τελευταίος αποφάσισε να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, λόγω της αποτυχίας του να προωθήσει τον δικό του άνθρωπο στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του γενικού γραμματέα του SPD.
Πάντως, η Αντρέα Νάλες δεν θα προταθεί τελικά από το προεδρείο του SPD για τη θέση του γενικού γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, αλλά θα είναι υποψήφια για μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων του, όπως δήλωσε πηγή του SPD.
Η υποψηφιότητα της Αντρέα Νάλες για τη θέση του γενικού γραμματέα του SPD παρά τις αντιρρήσεις του απερχόμενου προέδρου Φραντς Μίντεφέρινγκ προκάλεσε κρίση στην ηγεσία του SPD.
Ο Μίντεφερινγκ απομένει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με το αν θα συμμετάσχει στον «μεγάλο συνασπισμό» υπό την Ανγκελα Μέρκελ. Βάσει της συμφωνίας των δύο μεγάλων κομμάτων, θα αναλάβει αντικαγκελάριος και υπουργός Εργασίας.
Οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης έχουν εισέλθει πλέον σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση, καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν στα πρόσωπα και τις πολιτικές έως τις 12 Νοεμβρίου.
Πάντως, ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Έντμουντ Στόιμπερ, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα λάβει μέρος στη νέα κυβέρνηση, κατά συνέπεια οι Χριστιανοδημοκράτες πρέπει να αναζητήσουν νέο πρόσωπο για το υπουργείο Οικονομίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Οι ΗΠΑ κατέλαβαν πλοίο που προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό – Τραμπ: Του ανοίξαμε τρύπα στο μηχανοστάσιο
- Super League: Η βαθμολογία των playoffs μετά τις νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2: Εξαιρετικοί οι «ερυθρόλευκοι» στη Λεωφόρο, έμειναν «ζωντανοί» για τον τίτλο!
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Τελικά, τα αρχαία ζάρια 12.000 ετών ήταν τζόγος ή απλώς ανάγκη για παιχνίδι;
- Από τον Β’ Παγκόσμιο μέχρι σήμερα, οι ισχυροί της οικονομίας ευθυγραμμίζονται με την εξουσία



