31

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο Γκέτινγκεν της Γερμανίας με αφορμή πορεία νεοναζί και αντιδιαδήλωση. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 60 άτομα, μεταξύ αυτών 14 αστυνομικοί. Σαράντα περίπου διαδηλωτές συνελήφθησαν.

Περίπου 5.000 άτομα μετείχαν σε ειρηνική αντιδιαδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας κάποιοι ανεξάρτητοι -περίπου 1.000 που ήρθαν από όλη τη Γερμανία- επεδίωξαν να αντιπαρατεθούν με τους νεοναζί προκαλώντας επεισόδια με τις δυνάμεις της τάξης, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Αναμέναμε ότι θα σημειώνονταν περιστατικά, αλλά όχι τόσο βίαια» δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας Χανς Βάργκελ. Οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται σε 150.000 ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες πάντως, αφέθηκαν ελεύθεροι τα ξημερώματα της Κυριακής μετά την ανάκρισή τους από την αστυνομία.

Οι μετέχοντες στην αντιδιαδήλωση είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα περίπου 60 οργανώσεων και ενώσεων που ήταν αντίθετες στη διεξαγωγή διαδήλωσης του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD) στην οποία μετείχαν περίπου 230 νεοναζί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό