Στο φινάλε ο Ιωνικός «έκοψε» βαθμούς από τον ΟΦΗ-Εύκολα ο Ηρακλής τον Λεβαδειακό
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιωνικός κατάφερε να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ σε 1-1 στη Νεάπολη. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού. «Λευκή» ισοπαλία για Ατρόμητο-Αιγάλεω, που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιωνικός κατάφερε να ισοφαρίσει τον ΟΦΗ σε 1-1 στη Νεάπολη. Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο «Καυτανζόγλειο».
«Λευκή» ισοπαλία για Ατρόμητο-Αιγάλεω, με τους δύο αντιπάλους να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.
Ατρόμητος – Αιγάλεω 0-0
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το ντέρμπι των Δυτικών προαστίων, αφού στο γήπεδο του Περιστερίου, Ατρόμητος και Αιγάλεω έμειναν στο 0-0.
Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά, καθώς στο 84 αποβλήθηκε ο Γελαδάρης με 2η κίτρινη κάρτα.
Το Αιγάλεω πλησίασε πρώτο στο γκολ, στο 12, όταν ο Μανουσάκης σούταρε από καλή θέση ψηλά άουτ.
Στο 23 ο Παππάς σέντραρε και ο Ζαχαρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι, στο 31 οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία, με τον Κούτση να σουτάρει μόλις άουτ.
Στο 37 είχαν την πιο σημαντική ευκαιρία του α ημιχρόνου, όταν ο Καραδήμος σέντραρε από δεξιά και ο Δήμος μόνος του με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 50 ο Ζαχαρόπουλος έδωσε στον Κορακάκη, που σούταρε χλιαρά και μπλόκαρε ο Σιντιμπέ. Το Αιγάλεω «απάντησε» αρχικά στο 60 με τον Φωτάκη, που βρέθηκε μόνος με τον Μιχαηλίδη, αλλά απέτυχε να τον πλασάρει.
Στο 75, ο Τσάτσος «βρήκε» μέσα στην περιοχή τον Αγρίτη, που σούταρε με τη μια, για να αποκρούσει με εντυπωσιακό τρόπο ο Μιχαηλίδης.
Στο 84 ο Ατρόμητος έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Γελαδάρης αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.
Στις καθυστερήσεις τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Αγρίτης, αφήνοντας το Αιγάλεω με δέκα παίκτες.
«Εσπασαν καρδιές» στην Νεάπολη. Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν στο γήπεδο με …κεκτημένη ταχύτητα, από την σπουδαία νίκη της περασμένης Κυριακής επί του Ολυμπιακού με 2-1 και δεν επηηρεάσθηκαν από το γεγονός ότι έπαιζαν εκτός έδρας.
Ετσι, μόλις στο 5ο λεπτό, ο Μαχλάς εκμεταλλεύθηκε λάθος του Μπεκιάι και δεν δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ, σκοράροντας για ακόμη μία αγωνιστική.
Οι Κρητικοί στο 38 γλίτωσαν το γκολ όταν το δυνατό σουτ του Λετιέρι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του εξουδετερωμένου Σηφάκη.
Στο 40 ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά αρχικά οι αμυντικοί και στην συνέχεια ο Σηφάκης, απέκρουσαν τα διαδοχικά σουτ του Μακόρ μέσα από την περιοχή.
Στο 58ο λεπτό και ενώ ο Ιωνικός πίεζε για την ισοφάριση, ο Νουαφόρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Μπεκιάι απεσώβησε το γκολ με εξαιρετική προσπάθεια.
Ο Ιωνικός βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Σηφάκης απέκρουσε με υπερένταση το δυνατό σουτ του Περόνε στο 76ο λεπτό.
Τρία λεπτά αργότερα ο Σηφάκης και πάλι, απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Περόνε, ενώ τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα ο Ρουμπάκης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Αυτό βοήθησε αισθητά τον Ιωνικό, η πίεση του οποίου καρποφόρησε στο 93, όταν μετά από σύγχυση στα καρέ του Σηφάκη, ο Μακόρ σούταρε και ο Κοϊμπρα παρενεβλήθη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ηρακλής κατάφερε να ελέγξει τον χώρο του κέντρου και να επιβάλει τον ρυθμό του, απέναντι στον Λεβαδειακό, που επέλεξε να αγωνισθεί με αντεπιθέσεις.
Στο 23ο λεπτό ο Επαλέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από προσπάθεια του Λαγού και δεν δυσκολεύθηκε να δώσει προβάδισμα στον «γηραιό».
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Επαλέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζαφειρόπουλο, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι που υπέδειξε ο Κάκος σε ανατροπή του Ερέρα από τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.
Στο 35 είχαν την τύχη με το μέρος τους, ο Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη.
Με την έναρξη του β μέρους, ο Αμπάρης σταμάτησε με διπλή προσπάθεια τον Μπούσι που επιχείρησε να ισοφαρίσει, αλλά στο 52ο λεπτό ο Λαγός με εξαιρετική ατομική προσπάθεια σημείωσε το 2-0, δίνοντας ουσιαστικό πλεονέκτημα στους Θεσσαλονικείς.
Στο 68ο λεπτό ο Μπούσι πάσαρε στον Αλεξ που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Καλλιμάνης απομάκρυνε την μπάλα από το κοντινό σουτ του Λαγού.
Ο Εργκίν Αταμάν και ο Ματίας Λεσόρ μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια, χάρη στην οποία ο Παναθηναϊκός πήρε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ισπανούς
Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου… τερμάτισαν την πίστα του ποδοσφαίρου! Ανεπανάληπτη παράσταση, διαφήμιση του ποδοσφαίρου με 9 γκολ (!) και μια ρεβάνς που ήδη αναμένουμε με λαχτάρα για να μάθουμε τον φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και να «χορτάσουμε» ξανά… αστεράτο ποδόσφαιρο.