66

Ο Αγροτικός Αστέρας έκανε την μεγάλη έκπληξη, καθώς προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση).

«Όταν ρώτησα ποιος είναι έτοιμος για το πρώτο πέναλτι, αποκρίθηκε ο Μαλαδένης. Κάποιος παίκτης λιγοψύχησε. Θα εισηγηθώ στην διοίκηση» σχολίασε μετά τη λήξη του ματς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιώργος Κωστίκος.

Εισιτήριο πήρε και η Ξάνθη, που νίκησε εκτός έδρας τη Βέροια με 2-0.

Στις 8 Νοεμβρίου
Πανσερραϊκός-Λάρισα

Στις 9 Νοεμβρίου
Εθνικός/ΑΟ Μάνης-Καλλιθέα
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Καλαμαριάς
Παναχαϊκή-Ηρακλής
Πανθρακικός-Ακράτητος
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
Εθνικός Αστέρας-Λεβαδειακός

Στις 10 Νοεμβρίου
Πανηλειακός-Ολυμπιακός
Θρασύβουλος-Ατρόμητος

Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-1 (5-4 πέναλτι)

Μετά τον ΟΦΗ, και ο ΠΑΟΚ γεύτηκε την πίκρα του αποκλεισμού, αφού στη διαδικασία των πέναλτι ηττήθηκε 5-4 (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) εκτός έδρας από τον πρωτοπόρο της Γ Εθνικής, Αγροτικό Αστέρα και έτσι απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί στη 16άδα της διοργάνωσης. Το τέρμα του ΠΑΟΚ πέτυχε με αυτογκόλ ο Μαλλούς στο 1ο λεπτό, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 53` έφερε με κεφαλιά το ματς στα ίσα.

Μόλις στο 1ο λεπτό και μετά από τραγικό λάθος του Μαλλούς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φτάσει στο γκολ.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Σικαμπάλα, ο παίκτης του Αγροτικού Αστέρα στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (0-1).

Μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι έχασαν δύο ευκαιρίες για να φτάσουν στην επίτευξη τουλάχιστον ενός ακόμη τέρματος.

Στο 21, η μπάλα από την κοντινή κεφαλιά του Γιασεμή έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θεοφάνους, ενώ στο 31 οι αμυντικοί του Αγροτικού Αστέρα απέκρουσαν πάνω στη γραμμή του τέρματος την κεφαλιά του Καρυπίδη.

Οι γηπεδούχοι με την είσοδό τους στο γήπεδο για το β μέρος έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης.

Και μπορεί να μην το πέτυχαν στο 47 (ο Φερνάντες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το πλασέ του Νίκιτς από πλάγια), όμως το κατάφεραν στο 53 όταν από την εκτέλεση φάουλ του Κυζερίδη, ο Μαλλούς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Φερνάντες.

Στο 65 ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Σαλπιγγίδη, αλλά και στο 87 με τον Γιασεμή, που πλάσαρε σε κενή εστία και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοφάνους.

Στις καθυστερήσεις και στην πιο κλασσική ευκαιρία του Αγροτικού Αστέρα στο β μέρος, ο Λαδάκης βρέθηκε τετ α τετ με τον Φερνάντες, δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ στη συνέχεια της φάσης δύο παίκτες των γηπεδούχων σούταραν προ κενής εστίας, όμως οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ ήταν εκεί.

Στην παράταση, παρά την πίεση των παικτών του Γιώργου Κωστίκου τίποτα δεν άλλαξε και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Μπαλάφας δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στο τέταρτο κατά σειρά πέναλτι του ΠΑΟΚ (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Θεοφάνους) και με 5-4 ο Αγροτικός Αστέρας πήρε την πρόκριση.

Η σειρά των πέναλτι:

0-1 Μαλαδένης

1-1 Τζιώκας

1-2 Χριστοδουλόπουλος

2-2 Μπεκιάρης

2-3 Μαλεζάς

3-3 Σακελλαρίδης

3-3 Μπαλάφας (απέκρουσε ο Θεοφάνους)

4-3 Παπαδόπουλος

4-4 Σαλπιγγίδης

5-4 Κυζερίδης

Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθήνας)

Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Κοσμίδης, Ζωγραφάκης

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοφάνου, Τελλιάδης (106 Καραπατσακίδης), Καλλιάκης, Μπεκιάρης, Λαδάκης (118 Μπάρμπας), Κοσμίδης (41 Νίκιτς), Μαλλούς, Τζιόκας, Παπαδόπουλος, Κυζερίδης, Σακελλαρίδης.

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Εγκωμίτης (63 Σαλπιγγίδης), Ηλιάδης (61 Μαλαδένης), Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (27 Μαλεζάς), Κουτσόπουλος, Ζωγραφάκης, Μπαλάφας, Χριστοδουλόπουλος, Σικαμπάλα, Γιασεμή.

Βέροια – Ξάνθη 0-2

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μόλις στο 6ο λεπτό απέκτησαν προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Σε μια από τις πρώτες οργανωμένες επιθέσεις της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη, ο Λάφατα με καλοζυγισμένη κεφαλιά έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Αποστολίδη ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (0-1).

Δύο λεπτά αργότερα, η Βέροια απέκτησε αριθμητική υπεροχή, όταν ο Παπαδημητρίου αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίκτης στο μαρκάρισμα στο Λαναρή.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα από την προβολή του Έμερσον χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Στο 43, η Βέροια είχε τη δική της ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, όμως ο Κουέλα στο τετ α τετ με τον Πιζανόφσκι δεν μπόρεσε να βγει νικητής, αφού η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ξάνθη, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, στο 66 φρόντισε να «καθαρίσει» την πρόκριση, όταν ο Καζάκης πάσαρε ιδανικά στο Λέο Μινέιρο και εκείνος με πλασέ παραβίασε για δεύτερη και τελευταία φορά την εστία του Αποστολίδη διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

Κόκκινες: 6 Παπαδημητρίου

Κίτρινες: Βοσκαρίδης, Καβακάς / Κιντάνα, Τσικίνιο

ΒΕΡΟΙΑ: Αποστολίδης, Κανακούδης, Γεωργιάδης, Λάναρης, Εκουέμε, Ζαπαντίας (46 Σεμερτζίδης), Καβακάς, Σαρηγιαννίδης (15 Γκουέλα), Δημήτρης, Σαμαράς, Βοσκαρίδης (72 Ζαρογιάννης).

ΞΑΝΘΗ: Μπιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Άντζας, Παβιό, Έμερσον (72 Μπαϊκαρά), Τσικίνιο, Ντε Ματία (68 Μαχράτζε), Λέο Μινέιρο, Λάφατα, Καζάκης, Κιντάνα (58 Τοροσίδης).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ