Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους «16» του Κυπέλλου η ΑΕΚ, Αιγάλεω, Ιωνικός, Πανιώνιος, Νίκη που έκανε την έκπληξη

Στους «16» του Κυπέλλου η ΑΕΚ, Αιγάλεω, Ιωνικός, Πανιώνιος, Νίκη που έκανε την έκπληξη

ΑΕΚ, Αιγάλεω, Πανιώνιος, Ιωνικός και Νίκη προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ένωση» 3-0 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, με τον Κούγια να «πρωταγωνιστεί». Αιγάλεω και Πανιώνιος 2-0 τους Ηλυσιακό, Ολυμπιακό Βόλου. Ιωνικός και Νίκη απέκλεισαν στα πέναλτι Θράκη και ΟΦΗ.

66

ΑΕΚ, Αιγάλεω, Πανιώνιος, Νίκη Βόλου και Ιωνικός προκρίθηκαν στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η «Ένωση» νίκησε τον ΠΑΣ με 3-0 στα Γιάννινα, με τον πρόεδρο των γηπεδούχων, Αλέξη Κούγια να «πρωταγωνιστεί» διαμαρτυρόμενος.

Ειδικότερα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί, ενώ στη συνέχεια ζήτησε για μεγαφώνου την οικειοθελή από τους φιλάθλους εκκένωση του γηπέδου, που δεν εισακούσθη.

Αιγάλεω και Πανιώνιος επικράτησαν με 2-0 εκτός έδρας των Ηλυσιακού και Ολυμπιακού Βόλου, ενώ Ιωνικός και Νίκη Βόλου απέκλεισαν στα πέναλτι την Ένωση Θράκης και τον ΟΦΗ, αντίστοιχα.

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

14.30 (Βέροια) Βέροια-Ξάνθη
15.30 (Α. Αστέρα) Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΟΚ (ΕΤ1)

Στις 8 Νοεμβρίου
Πανσερραϊκός-Λάρισα 08/11/05

Στις 9 Νοεμβρίου
Εθνικός/ΑΟ Μάνης-Καλλιθέα
Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Καλαμαριάς
Παναχαϊκή-Ηρακλής
Πανθρακικός-Ακράτητος
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός
Εθνικός Αστέρας-Λεβαδειακός

Στις 10 Νοεμβρίου
Πανηλειακός-Ολυμπιακός
Θρασύβουλος-Ατρόμητος

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-3

Η άνετη νίκη πρόκριση της ΑΕΚ, το πρώτο γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με την φανέλα της «Ένωσης» και η καινοφανής ενέργεια του Αλέξη Κούγια, ήταν τα σημαντικότερα στοιχεία του αγώνα.

Πιό συγκεκριμένα, ιδανικό ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, πραγματοποίησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός, που αποτελεί βασικό στέλεχος στην εθνική Νέων, εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε σήμερα ο Φερνάντο Σάντος, καθώς ήταν από τους κορυφαίους των «κιτρινόμαυρων».

Μπροστά σε περισσότερους από 5.000 φιλάθλους, εκ των οποίων περίπου 500 φίλοι της «Ένωσης», η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Σε μία από τις προωθήσεις που συνηθίζει, ο Παπασταθόπουλος εκμεταλλεύθηκε σύγχυση στα καρέ του Τόλιου – μετά από κόρνερ του Σέζαρ και εντυπωσιακή απόκρουση του Τόλιου – και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό.

Στο 25 ο Κατερίνης έκανε σέντρα-σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στην αντεπίθεση ο Τσιγιάννης απομάκρυνε την τελευταία στιγμή την μπάλα από το σουτ του Βενλίνσκι, ενώ στο 30ο λεπτό η ΑΕΚ «κλείδωσε» την νίκη και κατά συνέπεια την πρόκριση.

Ο Σέζαρ έκανε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο επερχόμενος Σοάρες έσπρωξε με το στήθος την μπάλα στα δίχτυα του Τόλιου. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σίνγκμπο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γεγονός που διευκόλυνε ακόμη περισσότερο την αποστολή της ΑΕΚ.

Έτσι, φτάσαμε στο 40ο λεπτό με τον Μόρα να χρίζεται σκόρερ όταν μετά από αδράνεια των αμυντικών του ΠΑΣ και κεφαλιά-πάσα του Αλεξόπουλου, δεν δυσκολεύθηκε να σημειώσει το 3-0.

Στην συνέχεια δύο σκληρά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων (ο Μπελά στον Κυριακίδη και ο Τάτσης στον Παπασταθόπουλο) «άναψαν τα αίματα» με τον «ισχυρό άνδρα» του ΠΑΣ, Αλέξη Κούγια να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι 22 ποδοσφαιριστές πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο δέυτερο ημίχρονο οι δύο προπονητές δεν προχώρησαν σε αλλαγές, με αποτέλεσμα το σκηνικό του πρώτου 45λεπτου να παραμείνει αναλλοίωτο.

Ωστόσο, κάποια «σφυρίγματα» του κ Τεροβίτσα, προκάλεσαν την πρωτοφανή κίνηση του Κούγια, ο οποίος στο 55ο λεπτό ζήτησε δια… μεγαφώνου από τους φιλάθλους του ΠΑΣ, να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Μία ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο και επαφίεται στην κρίση της φίλαθλης – και όχι μόνο – δημόσιας γνώμης, ανεξάρτητα με το δίκαιο ή άδικο της άποψης που σχημάτισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Οι φίλοι του «Αγιαξ της Ηπείρου» δεν επείσθηκαν, καθώς παρέμειναν στην θέση τους μέχρι την λήξη του αγώνα.

Όσον αφορά στον αγωνιστικό τομέα, στο 62ο λεπτό, ο Κούσας έφτασε κοντά στο 3-1, ωστόσο ο Σορεντίνο απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ το φάουλ του άσου των γηπεδούχων.

Στο 65 ο Τεροβίτσας «χαρίστηκε» στον Μπελά ο οποίος μάρκαρε αντικανονικά τον Μόρα, χωρίς να δεχθεί την κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη.

Στην συνέχεια, η ΑΕΚ διατήρησε με χαρακτηριστική άνεση τα κεκτημένα και σκέφτεται πλέον τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, αλλά και την κλήρωση για τον επόμενο γύρο του κυπέλλου.

Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Σίνγκμπο, Ντάσιος, Σαπάνης, Μπελά, Μόρας, Μπούρμπος

Κόκκινες: Σίνγκμπο (δεύτερη κίτρινη)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τόλιος, Ντάσιος, Τσιγιάννης, Κατερίνης (77 Κρόνχαρντ), Σίνγκμπο, Τάτσης (59 Μιχαλόπουλος), Μάγγος, Κούσας, Προβίδας, Αντωνίου, Μπελά (71 Καντιμοίρης).

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Παπασταθόπουλος, Αλεξόπουλος (70 Πλιάτσικας), Κόντης, Γεωργέας, Σαπάνης, Μόρας, Κυριακίδης, Σέζαρ (85 Κρασσάς), Σοάρες (80 Μπούρμπος), Βενλίνσκι.

Νίκη Βόλου – ΟΦΗ 1-1 (3-2 στα πέναλτι)

Η Νίκη Βόλου έγινε, έως τώρα, η μοναδική ομάδα που απέκλεισε αντίπαλο από την Α Εθνική στο Κύπελλο Ελλάδας, αφού επικράτησε 3-2 του ΟΦΗ στα πέναλτι και προκρίθηκε στους «16».

Η κανονική διάρκεια και η παράταση του αγώνα ολοκληρώθηκαν με το ισόπαλο 1-1.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 16ο λεπτό, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Ο Ανδρουτσόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο εορτάζων Δημήτρης Μαρκομιχάλης με κεφαλιά «νίκησε» τον Σηφάκη.

Στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου (53) ο Μανόλης Ρουμπάκης μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Νίκης και πλάσαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, για να φέρει το ματς στα ίσια.

Τίποτε δεν άλλαξε, αφού ακυρώθηκε μετά από πολλές… διαβουλεύσεις ένα γκολ που πέτυχε ο ΟΦΗ στο 105 με τον Καζάντζη.

Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι σε γενικό… άγχος, με συνολικά πέντε χαμένες εκτελέσεις.

Ο Σαϊτιώτης ήταν ψύχραιμος στο τελευταίο κρίσιμο σουτ και έστειλε τη Νίκη Βόλου στην επόμενη φάση.

Η σειρά των πέναλτι (ο ΟΦΗ ξεκίνησε πρώτος):

Μπαλάφας (απόκρουση) Τριανταφύλλου (απόκρουση)

Σινουσί 1-0 Τομάς (άουτ)

Μπλιθικιώτης 2-1 Πίτσος 1-1

Μαρκομιχάλης (άουτ) Ντάβιντσον 2-2

Σαϊτιώτης 3-2 Ρουμπάκης (άουτ)

Ολυμπιακός Βόλου – Πανιώνιος 0-2

Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Πανιώνιος. Με δύο γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (63, 67) νίκησε 2-0 στον Βόλο τον τοπικό Ολυμπιακό και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση.

Ελάχιστες φάσεις, φτωχό θέαμα και γενικότερα έλειψη πάθους ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του α ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να απειλεί σε 2-3 περιπτώσεις με τον Ναλιτζή στο α ημίχρονο, χωρίς όμως να πρόκειται για τις «κλασικές» ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο 45λεπτο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 62 με τον Χατζηζήση να αστοχεί προ κενής εστίας.

Κάπου εκεί οι «κυανέρυθροι» ένιωσαν έντονα το συναίσθημα του κινδύνου. Αντέδρασαν άμεσα και με δυο γκολ του Δημήτρη Ναλιτζή «καθάρισαν» το παιχνίδι. Ο έμπειρος επιθετικός σκόραρε στο 63 με κεφαλιά και στο 67 με κοντινό σουτ εκμεταλλευόμενος σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου και έστειλε τον Πανιώνιο στην επόμενη φάση.

Μάλιστα, ο Ναλιτζής είχε την ευκαιρία να πετύχει χατ-τρικ στην πλέον… εξεζητημένη μορφή του (τρία γκολ σε ένα ημίχρονο με σουτ, κεφαλιά και πέναλτι), όμως το πέναλτι που εκτέλεσε στο 83 απέκρουσε ο Μπαλτιμάς.

Στην «εσχάτη των ποινών» υπέπεσε ο Χατζηζήσης (ανέτρεψε τον Μαγκντί), ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μπαλτιμάς, Χατζηζήσης, Συμεωνίδης (70 Χατζηρίζος), Ιωάννου, Φυντανίδης, Πέτρου (75 Γεωργαντζάς), Νοβακόφσκι, Πακάλτσης, Σάβιτς (78 Κάρκα), Δεμιρτζόγλου, Μπουντούρης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Βάνιακ, Γαλανόπουλος, Κιάσσος (70 Εξουζίδης), Σμίλιανιτς, Γουνδουλάκης (63 Μαγκντί), Μάκος, Λάνγκερ, Σέπαρντ (54 Μπρέσκα), Ναλιτζής, Φερνάντεζ, Όραβετς.

ΠΑΕ Θράκη – Ιωνικός 0-0 (4-5 πέναλτι)

Η πρώτη έκπληξη του δ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, λίγο έλειψε να γραφτεί στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Ιωνικός, χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι (5-4, 0-0 κ.α. και παράταση) για να κάμψει την αντίσταση της Ένωσης Θράκης και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη 16άδα της διοργάνωσης.

Μια πρόκριση ιδιαίτερα αγχωμένη για τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη, απέναντι σε μια ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις.

Η πιο κλασσική ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και μάλιστα από «στημένη» φάση. Ο Μενδρινός που είχε μπει ως αλλαγή, από απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραβελίδη στην πρώτη και μοναδική σημαντική ευκαιρία των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια.

Οκτώ λεπτά πριν από το δοκάρι και για όλο το διάστημα της παράτασης, οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες, αφού ο Ντα Κόστα τραυματίστηκε και με δεδομένο ότι ο Τσιώλης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές, η Ένωση Θράκης απέκτησε αριθμητική υπεροχή, χωρίς να την εκμεταλλευτεί παρά τις δύο ευκαιρίες, που είχε.

Στο 100 παρολίγο ο Κινγκ να σημειώσει αυτογκόλ και στο 110 Μπεκιάι απέκρουσε σουτ του Μακο.

Η διαδικασία των πέναλτι:

0-1 Κοΐμπρα

0-1 Μαρκόφ (απέκρουσε Μπεκιάι)

0-2 Κωνσταντινίδης

1-2 Γιασίν

1-2 Γκούτμαν (απέκρουσε Καραβελίδης)

1-2 Λαμπίρης (απέκρουσε Μπεκιάι)

1-3 Μενδρινός

2-3 Φλώρος

2-3 Λετιέρι (απέκρουσε Καραβελίδης)

3-3 Κανελλίνι

3-4 Κινγκ

4-4 Σταθάκης

4-5 Βουρεξάκης

4-5 Σουλτανίδης (άουτ)

Διαιτητής: Νταμπώζης

ΈΝΩΣΗ ΘΡΑΚΗΣ: Καραβελίδης, Κανελίνι, Φλώρος, Αθανασιάδης, Ουσταμπασίδης (109 Γιασίν), Σουλτανίδης, Μαρκόφ, Νικάσιο (60 Λαμπίδης), Μπεχλιβάνης (70 Σταθάκης), Μπουράκ, Χαϊκάλης.

ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Βουρεξάκης, Κοϊμπρα, Γκούτμαν, Περόνε (46 Λετιέρι), Κακαράς, Ρόκας (26 Κωνσταντινίδης), Ντα Κόστα, Κινγκ, Ευθυμίου (75 Μενδρινός).

Ηλυσιακός – Αιγάλεω 0-2

Με σκόρερ τον Ανέστη Αγρίτη το Αιγάλεω νίκησε 2-0 τον Ηλυσιακό στον γήπεδο του Ζωγράφου και έτσι πήρε άνετη πρόκριση.

Ο επιθετικός του «Σίτι» ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς είχε δοκάρι στο 7 και πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο στο 40 και στο 49.

Διαιτητής: Γερμανάκος (Αθήνας)

Κίτρινες: Ψαρρής, Πλίγκος

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Βενιαμίν, Μπαρμπούτης (74 Μιχαηλίδης), Τσιρογιάννης, Ψαρρής, Γκοσμοντίνοφ, Δέλγκας, Ρινκόν (65 Βελίτσκοφ), Παπαδημητρίου (54 Δορομπίνης), Δημούτσος, Πλίγκος, Μπιρμπίλι.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Όμο (46 Μάριτς), Εντουσέι, Ζαπρόπουλος, Ψωμάς, Ποπόφ, Τσάτσος, Φωτάκης (56 Τσιτσομήτσος), Μανουσάκης, Σαγανάς (46 Σέζαρεκ), Αγρίτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024