
Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος
Νέα Υόρκη: Τα μωρά που θηλάζουν τέσσερις ή περισσότερους μήνες έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, σύμφωνα με νέα σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Νέα Υόρκη: Τα μωρά που θηλάζουν τέσσερις ή περισσότερους μήνες έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών, σύμφωνα με νέα σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.
Ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Καρολίνσκα με επικεφαλής τον Ινγκερ Κουλ έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 4.089 νεογνά. Ρώτησαν επίσης τους γονείς τους σχετικά με τον θηλασμό και τα αλλεργικά συμπτώματα που είχαν παρουσιάσει τα παιδιά σε ηλικία δύο μηνών, ενός, δυο, τριών και τεσσάρων ετών.
Συνολικά, τα παιδιά που είχαν θηλάσει τέσσερις μήνες ή περισσότερο είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης εκζέματος στην ηλικία των τεσσάρων ετών.
Το συμπέρασμα αυτό ίσχυε ιδίως μεταξύ των παιδιών των οποίων τα συμπτώματα εκζέματος ήταν προφανή κατά τη διάρκεια των δυο πρώτων ετών της ζωής τους και επέμεναν μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών.
Όταν τα παιδιά παρουσιάζουν πρώιμα σημάδια εκζέματος ή άλλων αλλεργικών παθήσεων, αυτά μπορεί να εμμένουν για χρόνια, αλλά η αλλεργική πάθηση να πάρει άλλη μορφή, ένα φαινόμενο γνωστό ως αλλεργική εξέλιξη.
health.in.gr
- Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις IDF και Χεζμπολάχ
- Γλυφάδα: Άγνωστοι βανδάλισαν σχολικό συγκρότημα – Έκλεψαν ακόμα και τα χρήματα για την εκδρομή – Σοκάρουν οι εικόνες
- Γάλλος μεγιστάνας της μόδας αποχωρεί από τον οίκο της Βικτόρια Μπέκαμ καθώς οι ζημίες αυξάνονται
- Ποιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ δεν είναι προσωρινά διαθέσιμες
- ΔΥΠΑ: Λήγει στις 15 Απριλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση απασχόλησης ανέργων
- Διακοπές πρόσβασης στο ίντερνετ από κινητό στη Ρωσία – «Είναι προσωρινές», λέει το Κρεμλίνο
