Αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ στο α΄εξάμηνο του 2006 προβλέπουν οι αναλυτές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων έως τα τέλη Ιουνίου του 2006, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι αναμενόταν, λόγω της βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων και της αύξησης του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων έως τα τέλη Ιουνίου του 2006, νωρίτερα δηλαδή από ό,τι αναμενόταν, λόγω της βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων και της αύξησης του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Οι 60 οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη μεταξύ 24-26 Οκτωβρίου, προέβλεψαν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου και μόνο δύο προέβλεψαν αύξηση στο 2,25% τον Δεκέμβριο.
Δεκατρείς αναλυτές προέβλεψαν ότι η τράπεζα θα αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στο πρώτο τρίμηνο του 2006 και 18 είπαν στο δεύτερο τρίμηνο.
Δέκα αναλυτές εκτιμούν ότι η πρώτη αύξηση θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και 17 είπαν ότι θα μείνουν αμετάβλητα έως το τέλος του 2006.
Σύμφωνα με το μέσο όρο των προβλέψεων, αναμένεται αύξηση των επιτοκίων έως τα τέλη Ιουνίου, σε αντίθεση με προηγούμενη δημοσκόπηση που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας