Αύξηση 30% στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων το 2006
Αυξήσεις έως και 30% στα ασφάλιστρα περιμένουν από το 2006 τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αυτοκινήτων. Στην ανάγκη προσαρμογής με κοινοτική οδηγία αποδίδουν τις αυξήσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες.
43
Αυξήσεις έως και 30% στα ασφάλιστρα περιμένουν από το 2006 τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αυτοκινήτων.
Στην ανάγκη προσαρμογής με κοινοτική οδηγία -με βάση την οποία οι καλύψεις στην αστική ευθύνη των ατυχημάτων από 500.000 ευρώ που είναι σήμερα, φθάνουν στο 1 εκατ. ευρώ- αποδίδουν τις αυξήσεις οι ασφαλιστικές εταιρείες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, η κοινοτική οδηγία υποχρεώνει τις ασφαλιστικές εταιρείες να έχουν δεκαπλασιάσει το ελάχιστο ασφαλιζόμενο κεφάλαιο για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές το αργότερο ώς το 2010.
Έτσι, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά οι αποζημιώσεις που θα καλούνται στο μέλλον να καταβάλλουν οι εταιρείες, με αποτέλεσμα να προγραμματίζεται η αύξηση των ασφαλίστρων.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις θα αφορούν τις μικρές εταιρείες του κλάδου, οι οποίες κρατούν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά επίπεδα τα ασφάλιστρά τους, για να ανταγωνιστούν τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
